Men brun SKA den vara

Började morgonen med att Leffe och ponyerna fick fina fötter, jobbigt sa Leffe. Stackars hovslagaren som ska hålla på med mina hästar som tycker det är jobbigt att bli skodda. För Stråla ska det väl förhoppningsvis bli bättre bara hon får ordning på sin kropp, för Leffe blir det ju inte bättre.
Och jag gnäller om att mitt jobb är tungt 
Nå men hon fick ju faktiskt provsko dom en gång innan hon fick frågan om hon ville ha oss som kunder. Men det märktes att det var tungt. Just där känns det faktiskt bättre för mig som hästägare iaf om det är en stor karl som dom tynger på.
Nåväl. 
Efter hovslagaren så kom sadelmakarmästaren Eva ut och checkade Mayans sadel hon kände på henne och tyckte att hon var väldigt fin i ryggen =) sen såg hon inget tok med sadeln alls förrän jag satte mig i den, då syntes det lite lite att den fick ta lite mer vikt på bakre delen. Men det var lite. Pinsessan på Ärten var det ja.
Hon tog iaf med sig sadeln för att fixa så donnan min får det som hon vill ha det. 
Så pratade vi även om Stråla och hennes tips var... en alloundsadel  Jag sa att jag skulle fara hem och grina lite. Min åsikt har alltid varit att allroundsadel inte duger till nånting men hon pratade om uppbyggnaden osv osv som skulle vara bättre för Stråla och hennes skadade rygg och det som är det bästa för Stråla det får jag väl köra på. En stor fördel även för mattens spargris då hon visste av två sorters sadlar som hon trodde skulle funka. Så nu får jag tänka om lite igen. Hennes tanke var ju även att börja med en allround av sprgrisvänligare mått och sen när jag ser om Stråla alls kan ridas och funkar och mår bra och bygger upp sig, då kan jag satsa på en dressyr framöver.
Så sant.
Visst har jag tänkt tanken att jag köper en trettitusenkronossadel och sen kanske hon inte ens kan ridas.
Men jag har ju samtidigt tänkt på det bästa alternativet för Stråla och varit så inriktad på att det inte finns sadlar så breda som hon behöver.
Men brun ska den iaf vara!
 
Efter lite vila i soffan har jag ont i halsen och det bränner i näsan och jag nojjar som fan över att bli sjuk igen, en allergitablett hjälpte inte. Det går liksom inte att bli sjuk nu när jag ska jobba hela påsken.
 Jag är så sjukt trött också (gnäll gnäll) är i valet och kvalet om jag ska motionera Stråla eller inte. Jag vill men det känns som att jag borde vila och samtidigt så kommer ju veterinären på onsdag så nån panik är det ju inte föränn vi hört vad hon har att säga.
1 kommentar
Johanna

Allroundsadel...fyy...Nåväl det viktiga är väl att ni får en sadel att rida i.