Things that piss me off

Ja, det är ganska så mycket det. Men just nu är det värsta
 
1: Folk som använder Pessoasele på sina hästar.
Detta vidriga tortyr redskap borde förbjudas och brännas upp.
hur kan man tycka att det är en bra idé att hästen ska gå och slita sig själv i munnen?
Halsförvränagre, graman och alla andra "hjälp"tyglar borde förbjudas de med men pessoaselen är nog ändå den värsta av de värsta.
 
2: Folk som rider på sina 2 åringar.
Varför? Varför? Varför ska man promt sitta på en bäbis?
 
3: Tyra Sjöstedt
som verkar ha grava impuls problem och nu via sin blogg söker en liten fru åt sin hund Kotten för att hon vill ha valpar.
Men snälla!
Mm, det är mycket med henne som retat mig på senaste men det här tog liksom priset. Jag vet, jag vill ha valpar på min söööta hund så jag söker en tik i min blogg. Doh!!
 
4:  Alla som tror att dom inte behöver mer kunskap. Det är bara dårar och idioter som tror dom kan allt.
 
Så nu kan nån säkert reta sig på mig och vad jag retar mig på också. Varsegod.
4 kommentarer
Ida

Instämmer på nr 1 & 2, 3 har jag ingen susning om, läser inte bloggen. Skulle gissa att listan kan göras lååååååååång Dagens irritation riktade sig till vården. Nu har det så fint införts klösbrädor till alla arbetare & tags hos gamlingarna så kommunen kan ha koll på exakt vilka steg deras arbetare tar. Fy fan för att bli misstrodd. Dessutom ska dessa telefoner förvaras i ens privata hem & laddas med egen ström så man har peronligt ansvar. Det finns det pengar till, men aldrig att det finns mer pengar för bättre vård & lön...!

Svar: Jodu, vården kan man lacka på flera gånger om dan. Att dom inte lär sig när dom redan har lagt ner massor på olika projekt att kontrollera personalen som ändå inte funkat.Nä fy fan för att jobba åt kommunen. Never again.

Men vadå klösbäde?
Stjärnstrålar

tiger, ishavet

Jag vet lite om de hästrelaterade (håller förmodligen med om jag satte mig in lite) men JA, Tyra irriterar mig med!!! Sorry, för jag tyckte hon var så bra för nått år sen. Visst får man se bara lite i bloggen (och hon har utmattningsdepression osv) men alltså, hon känns ibland så naiv och bara inte genomtänkt - tvärt emot vad hon själv menar.

Ja, mkt händer i hennes liv, men hon saknar ju impulskontroll så inte konstigt att det blir cirkus ibland... ;) Det med pomerianen var mest LOL, liksom när Blondinbella ville ha en valp efter sin 9-månaders oreggade (?) demodex-mops. Där någonstans blev det väldigt mkt färre besök där, kan jag säga. Jisses amalia alltså.

Puss på Ebban. Jag drog två trasiga tänder på min hund vid ett tillfälle å han var så ynklig i nån dag. Vi låg och åt glass på golvet tillsammans första dygnet, haha.

Till Ida där ovan - seriöst?! Vad? Undrar vad DET kostat att investera när lön och en vettig arbetsdag inte verkar vara möjligt att hitta...

Svar: Ja en pessoasele, du kan bild googla så får du se, är utformad så att hästen sliter sig själv i munnen för varje steg den tar. Naiv ja, verkligen och varje tanke som far genom hennes huvud måste förverkligas, helst igår. Jag blir helt matt bara av att läsa om hennes liv, det lilla hon delar med sig av. Skulle aldrig klara av att umgås med henne tror jag. hon måst elugna ner sig.
Men det som gjorde mig mest förbannad var den 16 åriga tjejen som hon skulle ta hand om, som var hennes dotter, som hon aldrig skulle lämna och så hipps vipps med bara några dagars varsel så flyttar hon till norrköping. Jisses.
Byter hästar åt höger å vänster och lägger ut bilder på hopkrullade hästar men noll ryggaktivitet och får utbott på vansinnesutbott när hon får kritik i kommentarerna.
Oj oj. Nä matt är bara förordet.

Naw, så rart. Ebba ligger dock på mig i soffan och flyttar sig inte. Gnyr och knorrar när jag rör mig. Lilla skruttis. Inte är det så lätt att ha ont i minnen inte.

Och, mm, kommunen. Suck.
Stjärnstrålar

Therese

Jag är beredd att skriva under på alla punkter! Tyras blogg har jag ju inte läst så mycket men blivit stressad och shockad av det du har berättat, nu senast om den där 16-åriga tjejen, fasiken va man tycker synd om henne :(
Sen håller jag med Ida om vården också :( usch! Finns mycket att diskutera om där.

Nä ibland önskade man att man inte orkade bry sig så mycket som man gör, att livet kanske skulle varit enklare då. Men samtidigt är det den man är, en känslomänniska, på gott och ont.

Svar: Ja visst är det så. Tänk om man bara kunda låte bli att egnagera sig i all skit man läser.
Stjärnstrålar

tiger, ishavet

Ja, precis det med 16-åringen. DÄR blev jag på riktigt förbannad. Visst, ting blev inte som de tänkt men hur genomtänkt är man att välja att ta ansvar för en minderårig person med enormt behov av stabilitet (bla för sin platsbundna skolgång) när allt annat i ens liv är ostabilt och nyckfullt? Självinsikt, tack.
Och om de anställda som ena dagen ska flytta med henne till ny hästgård (utan kontrakt, I say nothing) för att i nästa stå utan jobb om någon vecka.

Är du dessutom stödperson/familjehem ska du gå fram väldigt försiktigt. Tänk på integriteten hos dem du skriver om.
Om de är minderåriga är det fullständigt oetiskt (olagligt!) att skriva något alls om deras privata situation för tusentals läsare, oavsett om de godkänt det eller inte. Gäller även anställda och inneboende på gården med, i mina ögon.

Frånvaron av källkritiskt granskande, ogenomtänkta "debattinlägg" och ofta en oförmåga att se sin egen roll i det hon ibland kritiserar, gör mig lite uppgiven. Särskilt då jag tror att hon har en hel del unga läsare.

Vad jag menar är att det är lätt att bli hemmablind. Kritiskt tänkande, distans och insikt, tack!
Tsk tsk.
Hoppas hon nu kan få landa och höja kvaliteten på hennes huvudinkomstkälla. ;)

Svar: Jamen precis, hon hade ju en annan tjej med speciella problem som hon hade "jobbande" hos sig och där blev det ju också ett fruktansvärt rabalder när hon skrev långa inlägg om tjejjen och om hennes föräldrar. Jag lyckades läsa första inlägget hon skrev där hon hade skrivit ut namn fast hon inte "ville hänga ut" någon. Nä fy så fult. Sen var det så mycket prat om hur bra hon, Tyra var som tog hand om den här tjejjen och bla bla bla. Men hon verkar ju ha försvunnit. Hon blev ju visst undanskuffad när andra flyttade in i Tyras hus vad jag har förstått.

Och sen säja till någon i nöd att "jag ska aldrig lämna dig" och det är som min dotter, och sen bara dra...
Jag läser ju 16 åringens blogg också och det är deprimerat där...

Ja herregud. Ja å alla anställda, alla som hon skulle anställa, hyresgäster och folk som hon "tar hand om".
Nej jag skulle inte klara av att ha henne i min närhet.

just det med unga läsare på hennes hästblogg ja. Hon lägger upp bilder på riktigt ful ridning och skriver perfektion. Så får hon kommentarer av små tjejjer som vill ta efter henne. inte okej det heller. Och så blir hon vansinnig och ska ge svar på tal då hon får vettig kritik.
Oj oj. Nej jag skulle verkligen inte vilja någon storbloggare och det är inte lätt att vara sjuk. Men hon har ju spårat totalt.
Stjärnstrålar