Nu fick jag ont i hjärtat

Cesar Milans sätt att hantera hundar på är ju något som diskuteras ganska flitigt på lite olika forum. Och ja, vad ska man säja, det finns ju en del som han gör bra men även mycket som tål att just tittas lite närmare på.
Här är iaf en film som säger ganska mycket.
...
 
Det som jag tycker kanske är den stora grejen med hans program överlag är väl just att det inte passar så bra i Sverige. Vi har oftast en annan hundhållning än i många andra länder. De flesta hundarnas problem löses ju genom aktivering liksom. Många som aldrig får gå ut osv.
Samt att hundträning kanske inte riktigt passar som tv underhållning. Quick fixes och provocera hundar till dåligt beteende för underhållningens skull.
Nå väl, stort ämne jag trillade in på här och jag har inte riktigt ork att ta i tu med det.
 
Så råkade jag se det här också
http://blackieojag.blogspot.se/2013/10/idag-las-mitt-arende-gallande.html?m=1
om en hundtränare i Sverige.
Läs helst hela inlägget.
 
"S blev i somras nafsad i ansiktet av sin då 17mån unga schäferhanne pga en framkallad överslagshandling. Detta pga ett beteende som S vill få fram i sin tilltänkta tjänstehund för att visa mig att hans hund kan ställa vem som helst. S reagerade med att slänga sin hund i marken och upprepat slå den i ansiktet med en öppen handflata. Varvid han därefter greppar tag i hundens ljumskar medans denna ligger på rygg och vrider om allt han orkar så att hunden fullständigt kissar på sig. Hunden skriker utav smärta och försöker panikartat att komma ifrån hans husses grepp. S får som resultat ett rivmärke på halsen, vilket han sedan påstår sig vara ett hundbett. S fortsätter sen genom att ta tag om hundens huvud och lyfta upp det för att sen dunka ner det i marken om och om igen varvid han därefter fortsätter att slå hunden i ansiktet. Hunden försöker hela tiden att fly men lyckas inte. Efter ett tag reser sig S upp för att inspektera sina skador. Lite blod i mungipan och ett rivsår på halsen. Han säger att han nu ska "plåga hundjäveln bara för att!" S ställer sig bredvid sin hund som ligger och skakar på marken där han lämnade honom. Han skriker "FOT" till hunden. Hunden är livrädd och ligger kvar med huvudet pressat mot marken. Då tar S tag i hundens huvud och rycker upp honom och slår honom i ansiktet ett par gånger till. Hunden förblir sittandes. Han skriker åt hunden "FOT" igen och går sedan iväg för att göra ett lydnadspass. Behöver jag berätta hur resten såg ut? "
 
Kramade Ebba lite extra hårt sen.
 
Lite mer läsning här
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1205406
2 kommentarer
Ann

Amen fy faan :(

Tiger

Fy fan i helvete. Det värsta är när folk inte vågar säga ifrån, anmäla till styrelse, disciplinnämnd (om det sker på en klubb eller kurs), polis... Nu kan vi lättare filma med våra telefoner när djurägare misshandlar. Det är ALLT för svårt att ge folk djurförbud och se till att det hålls. Gah!

Hur denna hundägare är som partner är lätt att spekulera om... Särskilt då så många misshandlade partners stannar i det destruktiva förhållandet för att hen inte kan ta med sig familjen djur då hen tillslut flyr till tex nödboende/jour/polis. Fy fan, alltså.

Enig med kritiken mot Cesar Milan. I starten visade han mycket om hundars behov, vad de behöver för att kunna fungera. Det var jättebra. Believe me, 80% av USA har en HELT FULLSTÄNDIGT annan syn på hundar (Skandinavisk hundsyn är nog iof rätt unik). Att hundar förvaras i typ bilburar i 12-16 timmar per dag, isoleras på små bakgårdar med plank anses helt normalt.Du kan ju fortfarande köpa en valp i butiken på vägen hem från shoppingrundan. Gah!
Helt olämpliga människor skaffar hund blir hysteriska då hunden har avelsdefekter, ångest, bajsar inne, visar stereotypa beteenden... Do your research, people! Just där kom Cesar med något nytt som USA behövde höra.

Senare tid tycker jag det blivit allt mer underhållning, business och Hollywood. Efter att ha läst Cesars första bok fick jag lite dålig smak i munnen. Han förklarar hundens behov och själ, ja, men sen blev det lite mer diffust och nej, alltså. En som inte klarar att analysera kan tro att hela relationen med hunden enbart ska präglas av auktoritet.

I ett helt kapitel glorifierade han uteliggarens naturliga pack-leader mentalitet, utan att nämna det totala idiotiska att en person som inte kan ta hand om sig själv INTE ska ha ansvar över ett djur. Ett liv av missbruk, kanske våld, otrygghet, lite mat, pengar är inte ett lämpligt hem för ett djur i mina ögon. Om du är med i ett behandlingsprogram så javisst, då är djur ett bra stöd. Kanske.

En hemlös må vara den perfekta packledaren vad det gäller aktiviteter och leva i en flock, men är fasen ingen idealisk hundägare.
Det är ingen rättighet att ha hund.

Jaja, långt rant här. Ah. Plocka ut det man tycker är vettigt, låt resten vara. Sorry för lång kommentar.