Jävla jag

Usch. Det har varit väldigt upp och ner idag  och jag har sån ångest över hur det blev med Stråla.
 
Tog henne på tur efter hovslagaren varit, framför speedcarten med Mayan bakom. Där satt jag och tänkte "herregud vad bra det går" och hon var så lugn och fin... ända tills vi passerade hagen med travarna. Då blev det tilt i lillhuvudet, som om hon aldrig har sett hästar förut, hon började dansa och steppa och slänga med huvudet och inte blev det bättre när vi passerat dom heller, snarare tvärt om, då var det som att hon kom igång. Taktade och sjåade på, skulle inte stå stilla i halter och bara kastade med huvudet och protesterade vid förhållningar.
 
Stundvis så skrittade hon ju ändå och stod still korta stunder, men så börjar hon resa sig, inte mycket men ändå, stegringar är det nolltolerans på.
Så vi vände om, travade en bit för att få bort lite energi och gick in på ridbanan och joxade runt. Till slut var hon lugn och avslappnad, gäspade och sänkte huvudet och slappnade av i hela kroppen.
Tills vi gick ut från ridbanan igen.
Suck. DÄR skulle jag ju ha klivit av och gått hem egentligen, det är vad jag skulle ha gjort om jag ridit. Så vi hade sluppit det sista tjaffset som spårade ur helt.
Usch och fy.
 
Nej den där turen vill jag helst glömma.
Note to self:
* Mätt häst. Hungrig häst är jobbig.
* Behåll lugnet även om det blir läskigt. (Hmmm)
* Kliv av när häst är lugn.
 
OK?
0 kommentarer