Kör så det ryker

Just det ja. Igår så var veterinär Anna till Prille och kollade upp honom
Hon fick även ge Mayan b-vitamin i spruta. Det behöver hon pga hennes sjukdom.
Jag fick en uppenbarelse härom dan, att man kan vara så trög fast ja har ändå gjort rätt så det var ju bra det. Mer om det en annan dag.
Men som det då var så började vi prata om Stråla, jag har ju försökt få tag på Anna flera gånger för att prata om Stråla för jag oroar mig så. De senaste två gångerna jag ridit så har det dessutom klockat så förbaskat i henne, precis där skadan varit.
Men nu fick jag då höra än en gång att jag är för försiktig. Då har både veterinären och ET:n sagt det så nu är det verkligen dags att ta i tu med träningen än lite mer. Inte för mycket men lite mer ändå och att jag måste sätta på mig skygglapparna då hon ibland sväller igen. Måste bryta ner lite för att bygga upp. På rätt sätt alltså.
Dressyrkrumelurer och backträning mm.
Klockandet beror på att det har varit skadat och att musklerna inte är iordning än med dom måste aktiveras och stärkas.
Anna sa även att jag gott kan börja testa att galoppera och jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte varit sugen. Nu är jag så trygg på henne igen att jag faktiskt kan tänka mig tanken att galoppera barbacka. Så vi får väl se.
Även fast både Anna och Maria varnat för att bockarna troligen kommer komma bara för att Strålan förväntar sig smärta men kommer lägga sig då hon får känna efter.
 
Nu ska dom dock få vila medans vi flyttar klart. OM det blir tid får dom komma ut och promenera lite men jag tvivlar. Måste verkligen lägga fokus på flytten.
Planen är att packa klart och köra alla grejjer imorgon och sedan städa ur på fredag och sedan flytta hästarna på lördag. Eventuellt på söndag då jag måste hinna göra en hage också.
 
Igår var jag och Mayan och skulle bada i bergviken och Mayan blev jätteglad och traskade glatt ut men hann bara plaska lite så sjönk vi jättedjupt... =( provade på ett annat ställe men samma där. Det blev ett riktigt antiklimax.
När vi kommer till brändön så är det första vi ska göra BADA. Om värmen håller i sig. Ja man kan ju gå där som träning också även om det inte är tokvarmt. Bra grejjer. Blir kanon träning för Stråla också.
 
Stråla fick dra vagnen på kvällen igår och hon var så seeeeg så jag fick verkligen mana på henne flera gånger och påminna mig själv om att detta är Stråla som frisk, inte bli orolig.
Min trygga segprupp är tillbaka!
 
 
0 kommentarer