Kom vår

Jag gjorde misstaget att läsa något riktigt sorgligt när jag egentligen borde sova. Jag hoppas verkligen inte att jag någonsin hamnar i den sitsen att jag måste ta farväl av mina djur av annan anledning än att det är dags för dom på grund av ålder. Men jag har samma tänk. Mina hästar ska inte säljas om jag inte kan ha dom kvar. Möjligen Stråla som är ung och ändå har ganska stor chans att få ett bra hem. Men dom andra. Nej aldrig.
Usch.
 
Hursom, för att tänka på nått annat, så tog jag och masserade igenom Mayan idag, det var faktiskt riktigt varmt och skönt i solen så vi stod ute och pysslade på. Hon var rejält spänd i hals och runt bogarna, speciellt på höger sida. Där satt antagligen orsaken till att var så slitig i tyglarna häromdan. Varför hon har blivit så spänd kan man ju fundera på också. Snön skulle behöva försvinna så vi kan gå i skogen och lyfta på benen lite mer.
Det var svårt att få höger sidan att släppa men tillslut var den också mjukare, resten av kroppen kändes fin förutom lite spänd höger sida ländrygg, inte mycket och det lossnade ganska fort.
Sen for vi ut och körde en sväng, i grimma mest i skritt men hon fick jogga på en bra bit i varierande lugnt och snabbt tempo för att hon skulle få sträcka ut lite.
När vi sen vände hem så var tant tydligen rejält trött för hon skrittade på helt lugnt i säkert 10 minuter innan hon började sjåa på så som hon brukar på hemvägen. Nästan bara skritt hemåt, en trav för att få ur mjölksyran. Hem och stretsha ordentligt.
 
Sen promenad med Strålan som var ganska loj.
 
När solen försvann så blev det svinkallt igen runt -20... Vad var det jag sa, det kan inte vara 10 plusgrader i februari utan att det biter oss i röven.
 
Vår nu då tack. Värme, mjuka gusvägar och en ridbar Stråla. Ja det hade suttit fint
 
 
0 kommentarer