No foot no horse

Idag har ju då äntligen hovslagaren varit.
Jag har funderat på att byta men han är ju bra och duktig på det han gör. Det är lite det där läget att man vet ju vad man har men inte vad man får. Det verkar liksom vara standard för alla hovslagare att börja strula förr eller senare. Det finns för få, det är min enkla teori, för få duktiga hovslagare och de som finns har för stor press på sig.
Nu har det ju kommit en ny såg jag som annonserade på blocket och dessutom är lite billigare än min nuvarande men ja avvaktar ett tag och ser om han fortsätter strula och bara skjuta fram oss då åker han. Men jag tror att jag nådde fram lite då jag sa hur besviken jag vart.
Hästarnas hovar är ju så sjukt viktiga. No foot no horse liksom och kanske lite extra viktiga på Leffe som har sina deformerade hovben och på Mayan vars fötter växer ojämt.
Jag vill ju ha en hovslagare som tror på en när man säjer att "nu är det viktigt att du kommer" en hovslagare som tycker att hovarna är det viktigaste. Och helst en som prioriterar alla sina kunder och inte de som kanske är närmast eller enklast.
Det är ju långt ifrån första gången som jag har fått bli undanskuffad och långt ifrån första gången hästarnas fötter har fått bli förjävligt illa.
Men, en stor fördel, han hör ju av sig iaf.
 
Mm. Vi får väl se. Nästa skoning är nu inbokad iaf.
 
Ebba buffade bort den ena filten och la sig med rumpan utanför skinnet. Bra där.
 
Skittråkigt väder idag och jag var skit trött. Efter hovis varit så skule jag ta en tupplur som vart 4 timmar lång. Blev bara en kort cykeltur med Stråla och Mayan i regnet. Inte vad jag tänkt med dom fick röra sig lite iaf.
 
Imorgon är det dags att traska på barnridning. Mayan, Stråla och Skorpan ska få jobba för bröfödan. Stråla tyckte ju att det var ganska roligt förra åter. De första 2 timmarna iaf. Folk och uppmärksamhet, de gillar dom, både Mayan å Stråla. Skorpan lär väl vara mindre nöjd kan man nog gissa.
 
 På lördag skulle jag vilja hoppa lite med Mayan. Det har jag ju velat i massor med månader så nu är det ta mig tusan dags.
 
0 kommentarer