Scared

Vilken tur, Strålan var riktigt fin idag, inte alls som förra gången vi var ut med Ewa och hennes hästar http://stjarnstralar.blogg.se/2012/november/tilt.html#comment
Idag så var hon jättelugn och inte alls så där arg, lite småtjaffs med ponnyn Lycka med öronen bakåt men inte mer.
Vi gick bakom dom, brevid dom, framför dom och hela vägen bortåt var Strålan så lugn och harmonisk, det var helt undebart. Hon låg inte på, hon stressade ingenting och var reglerbar och tokmysig.
 
Fast sen när vi skulle vända hem så började hon hetsa lite varpå Lycka säjer åt henne att sluta med det där, rejäla bakutkickar åt Stråla som fogar sig och lugnt går bakom.
Sen började problemen.
Ewa gasar iväg i trav (ja för det första så gillar jag inte när nån ändrar gångart utan att meddela) och det är nerförsbacke så jag håller in Stråla lite, jag gillar inte att trava nerför, speciellt inte okontrollerat, hon blir lite orolig för att hon hamnar på efterkälke men sköter sig, hon faller in i galopp och jag tänker okej, hon bompar på i ganska trevlig galopp och så lägger hon av och bockar och sparkar bakut.
Man är inte så kaxig när hovarna viftar framför ansiktet på en...
Å när hon väl börjat så var det tydligen svårt att sluta, en gång sparkade hon till skackeln ganska rejält.
Sluta bocka jävla häst, jag kommer ju aldrig nånsin våga rida på dig!!
Jag önskar mig en kamikazepilot som kan galoppera och galoppera så det inte blir en ännu större grej än det redan är.
Jag önskar mig även en slagrem så hon kan galoppera på med vagn utan att man ska behöva oroa sig för att få en hov i huvudet.
Överlag var hon jäkligt fin förutom en del hemåt hets och så detta hoppandet.
Tvi och blä, jag blir bara mer och mer rädd för att rida henne, vad ska man göra?
4 kommentarer
Ann

Jobbigt :( Synd att inte jag kan komma och vara kamikazepilot ;)

Hon kan inte ha fått några nya muskler som klämmer nånstans kanske? Har du fått henne genomklämd av nån sen hon började krångla?

Svar: Ja det är nog bara du tar och flyttar upp igen helt enkelt.
Mja alltså jag går ju och oroar mig lite för att det ska vara något fysiskt problem eller något som stör henne men jag tror faktiskt inte det.
Däremot så ska hon kollas och tanken var ju att det skulle skett i fredags men det vart att vänta 3 veckor till. Lång väntan att alls få en tid och lång väntan innan den infaller.
Suck.
Stjärnstrålar

Ida

Dessa kluriga hästar... alltid ger de en huvudbry på ett eller annat vis!

Linnea

Jag tänkte också kläm eller muskulärt, men å andra sidan skulle hon ju ha besvär hela tiden är min spontana tanke och inte bara vid vissa situationer..Hm. Hur ligger hon till i brunst? Jag tror mer på humör och hormoner eller sådan kombination.. Så himla svårt de där, allt skulle vara så mkt lättare om dom kunde tala! Men har hon varit såhär förut eller blev det efter flytten?

Nä, jag har faktiskt inga andra spontana ideer..

Svar: Hon har ju alltid kunnat bralla lite just vid galopp men i somras när vi var ut och galopperade med Mayan före, det var då hon började mastodont bocka.Sen har vi ju kunnat galoppera utan bockningar också.
Jag tror att det bara har blivit en grej för oss, att hon behöver mer galopp i kroppen och att hon skulle behöva någon som vågar driva på framåt istället för mig som blir rädd och bromsar.
Men som sagt så är hon på väg att kollas upp av Maria Öhman så vi får väl se om hon kan hitta något.
Egentligen så vore det kanske bra om det var så att det berodde på nån smärta som går att laga till.

Humöret var det inga problem med den här gången alls. Lycka sparkade åt henne flera gånger och hon bara muttrade lite med öronen bakåt men löd och la sig på tryggt avstånd bakom.
Så förra gången när hon var så förbannat sur är det troligt att hon hade nån hormon rusning också.
Stjärnstrålar

Johanna

Rid inte i galopp förrän du känner dig säker, stärk henne i skritt och trav med skolorna, träna galoppen på lina.

Svar: Jo jag har inte galopperat uppsuttet sen sommras. Men nu blir det till att få fröken frisk i kroppen innan det blir nån galopp alls.
Stjärnstrålar