Mayans mun

Äntligen funkar internet igen.
Ja Mayan hade ju då jätteont igår och kunde knappt äta, hon tog hö i munnen och spottade ut det igen, väldigt tydligt störd och sin ilska tog hon ut på Leif. Det jag själv kunde hitta var att hon var jätteöm högt upp på utsidan av ganachen, försökte pilla och grejja men även om hon är vansinnigt snäll och tillåtande så gick det liksom inte att få upp armen hela vägen dit upp.
Hon är ju dessutom van att jag grejjar mycket med hennes mun då hon har jättefula framtänder. Dom håller på att trilla ut allihopa, två har hon redan tappat och det är hål och packar sig och ruttnar och elände så det är bara borsta och gräva och peta och trots att man skulle kunna tänka sig hur sjukt ont det ska göra så är det inga problem. Hon tycker tom att tandborsten är ganska trevlig.
Hursom det var bara ringa veterinären. Ingen kunde komma igår men på fm idag kom Ingrid Ragnarson. Tur jag har lucern så jag kunde blöta upp och ge henne några kilo av det.
 
I väntan på veterinären, Mayan älskar när man pillar henne i öronen, ju mer man gräver desto mer njuter hon
Tja, så kom Ingrid och konstaterade att hon var jätteful i framtänderna, eller ja, gammeltänder sa hon. Jo så kan det bli när man är 22 år. Men hon blev väldigt förvånad över att hon är så fin i resten av munnen vilket är tur för det är ju främst de tänderna hon behöver.
Nåväl, inget speciellt hittades, ingen inpackning, ingen lös tand eller liknande. Men tydlig smärta. Hon spolade rent ordentligt och raspade lite. Skrev ut metacam och rekomenderade att Mayan skulle gå själv så att hon får peta i sig det hon kan.
 
Vackra tant
Tja, ett litet mysterium men Mayan är ju väldigt väldigt känslig dam och, tja lite dramaqueen ibland. Men det kan ju även vara så att hon fått nån spricka som inte syntes eller kändes.
 
Det blev i alla fall så att jag satte ponnyerna med Leffe och Stråla och Mayan får gå själv i ponnyhagen nu då några dagar.
Jag gav henne 4 kilo hö till lunch och när jag kikade till henne kl 18 så hade hon ätit upp allt. Det trodde jag inte, väldigt positivt.
Kan hända att det räckte med att raspa till och skölja ur.
 
Ponnyerna och Leffe var bara en underbar syn, synd det inte fastnade på bild bara, Leffe och Holly är så kära.
 
Och Mayan som flörtade med Dagg och Prinsen var också en härlig syn. Ska ladda upp några filmer imorgon. Nu har jag ju kommit på hur man gör det. Roligt.
Det är skönt att dom kommer så bra överens allihopa så att man kan möblera om lite så här när det kan behövas.
 
Idag har vi zumbat igen, lite lättare denna gång tyckte jag.
4 kommentarer
Ord & inga visor!

Vad skönt att hon kom igång och åt så där snabbt inpå .Hoppas det håller i sig framöver också.Håller tummarna =)

sv:Tack så mycket!Jag är i allafall så pigg nu att jag ligger med datorn i knät och slösurfar ;-)
mvh/Q

Lena

SKönt att det inte var nåt större fel med Mayans mun. Z äter också dåligt, hoppas det går lika bra för honom när vet. kommer...

Svar: Håller tummarna för Zorro.
Stjärnstrålar

Ida

Vad Mayan lyckades se pluttig ut på bilden med pojkarna! haha Blev hon ponny när hon bytte hage?

Anonym

Jamenvisst. Hon är ju i PONNYhagen :P