Funduleringar

Tack till er som vill dryfta lite tankar med mig om min häst. Det uppskattas.
Jag lägger upp det här också.
 

Postat av: Ann

Jobbigt :( Synd att inte jag kan komma och vara kamikazepilot ;)

Hon kan inte ha fått några nya muskler som klämmer nånstans kanske? Har du fått henne genomklämd av nån sen hon började krångla?

Svar: Ja det är nog bara du tar och flyttar upp igen helt enkelt.
Mja alltså jag går ju och oroar mig lite för att det ska vara något fysiskt problem eller något som stör henne men jag tror faktiskt inte det.
Däremot så ska hon kollas och tanken var ju att det skulle skett i fredags men det vart att vänta 3 veckor till. Lång väntan att alls få en tid och lång väntan innan den infaller.
Suck.
 

Postat av: Linnea

Jag tänkte också kläm eller muskulärt, men å andra sidan skulle hon ju ha besvär hela tiden är min spontana tanke och inte bara vid vissa situationer..Hm. Hur ligger hon till i brunst? Jag tror mer på humör och hormoner eller sådan kombination.. Så himla svårt de där, allt skulle vara så mkt lättare om dom kunde tala! Men har hon varit såhär förut eller blev det efter flytten?

Nä, jag har faktiskt inga andra spontana ideer..

Svar: Hon har ju alltid kunnat bralla lite just vid galopp men i somras när vi var ut och galopperade med Mayan före, det var då hon började mastodont bocka.Sen har vi ju kunnat galoppera utan bockningar också.
Jag tror att det bara har blivit en grej för oss, att hon behöver mer galopp i kroppen och att hon skulle behöva någon som vågar driva på framåt istället för mig som blir rädd och bromsar.
Men som sagt så är hon på väg att kollas upp av Maria Öhman så vi får väl se om hon kan hitta något.
Egentligen så vore det kanske bra om det var så att det berodde på nån smärta som går att laga till.

Humöret var det inga problem med den här gången alls. Lycka sparkade åt henne flera gånger och hon bara muttrade lite med öronen bakåt men löd och la sig på tryggt avstånd bakom.
Så förra gången när hon var så förbannat sur är det troligt att hon hade nån hormon rusning också.
 
---------------
Hon är då i mina ögon väldigt mjuk och smidig i kroppen, hon har inga märkbara problem, hon flyttar och böjer och ser och känns helt ok ut.
Jag har lite kropp muskelkunskap, är nästan utbildad till hästmassör även om det var ett tag sen och jag tyvärr är dålig på att praktisera och jag är ju definitivt inget proffs.
Samtidigt som det finns små tecken på att det kanske finns något som stör henne, som gör att jag oroar mig för att hon skulle ha ont.
Man skulle ju kunna tänka sig att det är något när jag sitter på med all min tyngd men hon bockar ju i vagn också.
Ibland och ibland inte.
Nu ska hon få vila och promenera idag och imorgon och så ska vi rida lektion på torsdag. Ska bli intressant att se om Eva tycker att hon ser ut som hon brukar när det var länge sen hon såg henne.
Jag tar jättegärna emot mer tankar om ni har.
 
0 kommentarer