Dagens lektion

Jag funderade en del på om jag alls skulle ta Stråla på lektionen idag men beslutade mig för att jag ville höra vad Eva hade att säja om henne plus att jag tänkte att lite skritt och trav gymnastik bara borde göra henne gott.
Eva sa att hon var annorlunda, inte riktigt som hon skulle i bakkärran och främs i vänster bak, det stämmer ju väldigt väl ihop med mina fynd.
Hon sa att det inte är en hälta men att hon hade dålig rörelse i bakbenen och lite ojämt tramp, vinklade höfterna lite grann åt fel håll samt att hon skjuter ut högerbogen och knuffar mig åt höger, det kände jag ju tydligt. Efter lite serpentiner i trav så la hon även väldigt mycket tyngd i handen på mig, också en grej som hon definitivt inte brukar göra. 
Min fantastiska häst kämpade på och gör så gott hon kan. Hon var väldigt följsam och mjuk och gör allt jag ber om. Hjärtat. Ibland är det svårt med dessa hästar som håller inne och kämpar på.
Dels är jag inte så bra på att rida att jag känner de små problemen, utan att någon påpekar dom för mig, så där så jag kan sätta fingret på vad det är, bara att det är något. Så lektionen gjorde definitivt nytta.
Jag har ju märkt att det inte riktigt varit helt som vanligt med henne men inte kunnat sätta fingret påt.
Hon blev dock bättre och mjukare i slutet så det tyder på att det bara är muskulärt iaf. Vi jobbade mest i skritt, lite öppna, ställa, mjukgörande jobb på volt, liten fyrkant och serpentiner.
Finaste bästa underbara hästen.
Det går ju dock inte att säja att bockproblemen beror på detta men det känns ju troligt.
Nu blir det lätt rehab arbete och ingen galopp alls på ett bra tag, tills hon är helt fräsch i kroppen igen. Då blir det spännande att se vad som sker.
 
BTW Eva tyckte att hon var tjockare nu än hon var i sommras... Näää, så jäkla hemmablind är jag väl inte. Visst är hon tjock men i somras var hon fet som en slaktsugga. Tror att vinterpälsen lurade hennes öga lite.
Få ta nån bättre exteriör bild och jämföra lite.
Hursom så har jag faktiskt tänkt att jag nog måste dra ner höeet lite och försöka peta i Mayan lite extra på sidan om. Kan liksom inte ge alla tre efter Mayans behov, då blir det bara tjockisar. Samtidigt som man ju vill ge dom lite extra när det är så satans kallt.
 
Lite roligt var det när jag hängde upp ett hönät i hagen härom dan, Mayan som är van dom där småmaskiga sen tidigare gick dit direkt istället för att äta det jag lagt på marken.
När jag först hörde talas om att dom heldre skulle välja nätet än att äta fritt så tänkte jag: jomenellerhur... men dom gör ofta det. Intressant.
 
Och förresten, jättetack Cricko också för tips däremot så låter ju det där skitsvårt. Tömkörning har jag väl lite lite koll på fast det är svårt det med. Men det där är ju ännu svårare.
 
Tack alla!!
1 kommentar
Chricko

Det var så lite så. Du kan ju göra de övningarna på töm så klart:-) då kan du hålla koll på bakbenen ordentligt ju. När hästen börjar arbeta rätt kan man i den korta skritten se att svansen börjar vibrera lite av muskeltonusen. Du har ju bra känsla, prova dig fram så ska du se att det går fint. Låt stråla visa när det blir rätt, då blir det jobbigt för henne:-) Maria har varit till båda mina och det har släppt en hel del problem efter det.