Hel häftigt

Ja då har Kajsa varit och jag kan ju börja från slutet då hon tog sig en titt på Mayan, det är lite roligt för hon har ju följt Mayan i alla år och vet vilka problem vi haft, hon sa även att Mayan är den kund som har hängt med henne längst.
Hursom så sa hon precis som jag, att hon har aldrig varit så här fräch nånsin. Det är ju underbart. Lite stel i halsen pga av tänderna som är lite tjorviga för tant men inget annat. Hur härftigt är inte det på en 22 årig tant som haft problem halva livet och som dessutom gick ett rejält hårt pass i förrgår?
Det är hur häftigt som helst ska ni veta.
Hon fann en grop i kinden där vart hon hade smärta för nån vecka sen som tyder på att en tand trillat lös. Det är ju logiskt då att den störde henne, lossnade och smärtan försvann.
 
Stråla då. Ja det troliga är att bockningarna beror på kroppsliga spänningar som i sin tur beror på.... tada, sadeln. Mmjo. Man trodde ju att man var relativt säker från sadel problem med en bomlös sadel även om jag är mycket mycket väl medveten om att det inte är någon universallösning.
Egentligen så var det väl inte sadeln i sig utan padden som är dålig men den ger mig även en bra sits osv osv. Så hon har i alla fall gått och fått två rejäla låsningar i ländryggen och då även spänt upp musklerna i det området plus längs med ryggraden.
När Stråla då ska galoppera med sina stora rörelser och måste samla sig lite mer, jag sitter till lite mer och dessutom tappar balansen och hamnar längre bak så klämmer det extra där och hon laddar ur. Mycket logiskt.
Så Kajsa har lossat låsningar och masserat loss spänningar så på en vecka får jag börja rida igen.
Det lär ju bli barbacka nu då tills jag har råd att köpa en ny sadel.
Det käns inte speciellt katastrofalt eftersom jag redan hade i tanke att köpa en så småningom. Fast jag lär ändå inte ha råd förrän till sommaren då jag får jobba lite mer.
Håll nu alla tummar som finns att bockningarna inte ska ha blivit en grej utan att vi slutar med det när kroppen blir bra. Mhm.
Gud så spännande det ska bli.
 
Sen tittade hon ju även på Dagg som har en helt egen histioria som inte är min att dra. Bara hoppas det går att räta till killen, Strålas man, hon är så kär.
3 kommentarer
Johanna

Skönt att få hästarna kollade.
Ett tips är att lätta ur istället för sitta till om länden är ett problemområde & inte så stark som den borde(som det även är för min Varg).

Svar: Först hade jag ju så problem med att jag bara fall fram så det gäller att hitta ett mellan läge där.Men först. En sadel. För jag tänker inte galoppera utan sadel. Ho ho oj oj.
Stjärnstrålar

Ann

Gud vad skönt att äntligen få det kikat på!

Chricko

Åh vad härligt med mayan, Maria säger samma om Baroc. Han är fräschare än någonsin under dessa tretton år hon följt oss. Jag håller med dig att det är hur häftigt som helst. Skönt att få veta vad det är med stråla så det går att jobba till. Jag visste inte att Kajsa fortfarande höll på, hade henne för typ tio år sen. Är hon fortfarande massör eller har hon även vidareutbildat sig? Bra att det finns några att ta hjälp av här uppe.

Svar: Ja åh vad det är roligt. Trodde aldrig för 10 år sen att hon skulle leva så här länge.Japp hon håller på, hon vidareutbildar sig hela tiden. Jag vet dock inte exakt vilket epitet man ska sätta på henne. Hon är ju lite alltiallo och lite trollpacka också =P
Hon jobbar ju både med häst och människa. Ja och hund också och nån gång har hon fixat till min katt.
Stjärnstrålar