Trevligt

Idag fick vi för första gången sen vi flytta hit, sällskap av Ida och Dagg.
Woho!
Dagg är ju inte igång ännu så vi skrittade bara 20 minuter bort till några ängar, där försökte jag och Mayan trava runt lite men hon förstod inte riktigt varför hon skulle springa runt utan Dagg.
Jaminnsan, tant blev lite käääär. Hon är dock sämst på at flörta, jag har nog aldrig hört nån häst låta som hon gör när hon flörtar. Hon gör de flesta hästar chockade, Dagg blev mest sur åt henne. Sluta skrika liksom.
Toktant.
Sen gick vi hem igen.
Hon kändes dessutom lite stel idag så nu åkte det på ännu tjockare täcke. Jag funderade på det igår men hon frös inte och kändes lagom under.
Däremot borde jag ju ha lärt mig vid det här laget att Mayan behöver vara varm.
Om man läser lite varstans så ska dom tydligen inte vara varma under täcket för då är det för varmt. Men Mayan är inte som de flesta hästar och man måste ju göra det som man vet är bäst för sin häst.
 
 
Svårt att fota idag, kameran fotade bara andedräkten och snöflingor.
Jag funderar skarpt på att börja med dagens outfit. "Dunjacka ärvd av far. Ny på 70-talet nångång."
 
Sen tog jag ut Stråla en sväng. Jag hade en bild i mitt huvud att hon skulle vara lugn. Det var hon inte. Hon var jättespänd, tittig och sjåade på. Ville vända om hemåt ibörjan. Så vi fokuserade bara på att vara lugn och avslappnad. Både hon och jag. Gick ut på en äng och gick runt runt, bara gick inget annat.
Ut på vägen igen och skrittade en bit.
Mycket lugnare häst men så tvärnitade hon och blev stel som ett betongblock, precis där jag vet att det brukar gå massor med älgar och för att jag vet att älgar är hon rädd för på riktigt och inget trams, så hoppade jag av. Ledde henne fram och tillbaka förbi älgövergången, satt upp igen och fortsatte dit jag hade tänkt.
Det funkade, on var jättelugn och fin på hemvägen och vi kunde stanna och stå stilla långa stunder.
Det är verkligen back to basics som gäller nu. Precis som jag påminde mig om i höstas men kanske jag ökade på för fort igen.
 
Mycket nöjd med dagen!
2 kommentarer
Anonym

Älgar är Vargen inte rädd för (men allt annat) ;) så kom hem till B-ön så kan dom stötta varandra :P

Linda

Vad mysigt det ser ut :) Ser ut som att ni har bomlösa sadlar :)?