Barbacka

Pussmule
 
Soligt och kallt idag. Glada fina hästar
 
 
 
Det blev först en barbacka tur med Strålan, lite på ängen först sen tillsammans med Ida, Edwin och Ebba en timma. Mest skritt då det blivit hårt och knöligt. Igen. Några steg i trav.
Det finns för och nackdelelar med att rida barbacka, som med allt förstås. Med Stråla så blev jag väldigt medveten om att jag har börjat klämma med höger lår igen, jag hade lyckats träna bort det men nu är det tilbaka. Nackdelen med en känslig häst som försöker göra det matte ber om är att det då blir väldigt galet i komunikationen när hon försöker göra det mitt höger lår säjer, fast jag inte vill att mitt höger lår ska säja nått alls.
Galet arg på min kropp ibland.
Fördelen att jag då blev medveten om att jag måste fortsätta jobba med det.
Strålan var så mysig idag så det blev mycket kramar. Å så tyckte hon om att ha med Ida och Edwin och gick uti barnvagnen hela tiden och mufflade. Söt.
Hon tyckte om det så till den grad att hon inte kunde stå stilla på hemvägen när dom fortsatte gå, det var dock inga problem bortåt så där är problemet att stå still på hemvägen överlag det mest överhängande, men att dom gick iväg före gjorde att hon reste sig på bakbenen och det är fan inte ok!
 
Vackra gohäst!
Hon går iallafall ihop bra på hösten/vintern. Lite tjock men inte smällfet. Nu har det ju dessutom varit dåligt med motionen pga underlaget.
 
Sen en barbackatur på Leffe också. Jättepigg kille
 
 
Här är fördelen med barbacka ridningen att man så himla tydligt känner hur hans rygg jobbar-eller inte jobbar. Han tappar den gärna. Ibörjan var den inte alls med och han körde upp huvudet och tänkte trava iväg så fort jag tog i tyglarna, efter lite jobb med öppnor så var ryggen mycket mer med och avslappnad.
Han är också så extremt tydligt med exakt hur mjuk och avslappnad ryttaren måste vara i hand och armar, det är nog alla hästar om man bara lyssnar, men Leffe är extrem, man får verkligen inte "hålla" i honom och man skulle aldrig kunna tvinga ner hans huvud.
 
 
Åååh vad jag blev sugen på pepparkakor och julmust. Kan det bli advent snart?
0 kommentarer