Tjock tax

Idag blev det ett pass på ridbanan som äntligen var bättre än oanvändbar. Men gud så dåligt det gick. Jag kunde inte alls rida och Strålan var ganska ouppmärksam. Men jag hade gett mig den på att vi skulle träna galoppfattningar idag så det gjorde vi och efter hundratrettisjunde gången så fick vi en fin (!!!) tjoho. Jättemycket beröm till hästen, galopperade ett halvt varv på volten sen skynde jag mig att kliva av och gå hem.
Så hoppas vi att vi kommer ihåg den till nästa gång. På torsdag kommer ridläraren och ska försöka hjälpa, få se om hon får nån ordning på oss.

Sen red jag en sväng på Leffe i skogen och han var lika fin som förrförra gången så jag antar det bara var dagsformen sist, plus att Strålan klev honom på fötterna otaliga gånger, då är det inte så lätt.
Men idag var han lagom pigg, spänstig trav och bjöd på utan att ligga på. Skitrolig tur med farbror.

Annars har jag varit på hööks och fyndat mig ett par nya ridbyxor, det var verkligen på tiden det, svårt som bara den att hitta några som passar när man är tjock och har taxben, men tillslut så. Lite ovana bara men det ska nog gå till sig.

På stan så såg vi en idiot som lämnat sin hysteriskt skällande hund i bilen som såklart stod mitt i solen,  och en idiot som lämnade sina skrikande ungar mitt i solen utan ett fönster öppet.
Hur dum får man bli?


(Å för den delen, Mina hästar är såklart ut och rör sig oftare än jag rider, minst 4 dagar i veckan oftast mer. Ifall nu nån fundera)

Å så har jag förlagt min kamersladd i flytten. Hum hum...
9 kommentarer
Johanna

Ett annat tips jag kom på inför galoppfattningarna är ju att rida skolorna, öppnan framförallt stärker inför galoppen.

Johanna

Nej bara att man tränar öppnan när man rider & därmed stärker bakbenen vilken underlättar för galoppen senare, så om du redan gör det så är det ju kanon :)

Johanna

Galoppen är ju däremot lättare för att hästen att fatta om man gör fattningen lite från slutaposition.

Anonym

Jag tänkte lägga mig i lite:-D sluta stärker ytter bak och galopp startar från ytter bak som är mer bärande. Så träna sluta för att stärka galopp. Ett tips som fungerat för mig är att tänka att sitta med ett lätt säte. Särskilt i bomlös sadel. Så har jag fått tänka på Baroc. Om han känner att jag trycker undan ryggen i fattnhngen

Anonym

Jag tänkte lägga mig i lite:-D sluta stärker ytter bak och galopp startar från ytter bak som är mer bärande. Så träna sluta för att stärka galopp. Ett tips som fungerat för mig är att tänka att sitta med ett lätt säte. Särskilt ibomlös sadel. Så har jag fått tänka på Baroc. Om han känner att jag trycker undan ryggen i eattningen rusar han. Hoppas det kan vara till hjälp:-) båda skolorna är så klart bra för att allmänt stärka hästen och då galoppen också

Linnea

Det är en gissel det där med ridbyxor. Sen är jag grymt kräsen och fastnar jag för ett plagg så köper jag bara exakt samma. Nu är det lite besvärligt för mina bruna ridbyxor som jag införskaffade i nionde klass har fått ett hål på knäet (!) dålig kvalla, nog borde ett par ridbyxor hålla mer än tio, elva år ?! Men problemet lyder att dom inte tillverkas längre så vad tusan gör man då... besvärligt i-landsproblem!

Linda

Lägg dig i bara. Alla tips tas emot. Däremot blir jag väldigt snurrig i huvet, det gäller att få till känslan också när man väl får det att funka.



Linnea: Ha ja men eller hur. att dom inte kan göra kläder som håller för daglig användning i minst 20 år.

Å när man hittar kläder som man verkligen tycker om så borde man ju köpa minst massor med likadana. Fast oftast vet man ju inte exakt hur bra dom är förrän dom hunnit försvinna från affärerna.

Linnea

Visst är det så. Måste ju hinna prova hur länge dom håller ;)

Sis verkar ju komma hem en sväng i sommar. Kanske vi borde hälsa på en sväng då så jag får träffa dina hästar :)

Linda

Ja gör det! Det vore jättekul =)