Lilla tant

Ååh. Jag har just kommit hem efter att ha ridit kära tant Mayan
 
(Gammal bild. Försökte få Ivan att fota oss idag men det blev inte bra. Nytt försök en annan dag =P)
 
Först en liten promenad som uppmjukning och sen red jag på ängen "hemma" i 20 minuter. Hon var jättestel i början, riktigt fruktansvärt stel som jag aldrig har känt henne förut. Halsen blev 3 meter lång när jag tog i tyglarna och så hade jag ungefär 300 kilo häst i handen och så nån konstig gångart på det.
Men vi red lite uppmjukande och lösgörande och hon lossnade ganska fort. Mest travjobb och så lite skrittpiruett träning och en liten liten galopp var jag bara tvungen att prova på innan vi slutade.
Nog måste jag gå ner i vikt, rent allmänt och även för att det ska kännas bra att sitta på Mayan.
MEN jag känner inte att hon på något vis skulle tycka att jag är för tung och jag tror att det ändå är bra att jag rider lite då och då. Lite gymnastik är väl aldrig fel. Att jag är för tung kanske vägs upp av att jag kan få henne att arbeta rätt.
Så känner jag. Så nu ska jag försöka rida henne lite mer. Om det hinns. Älskade lilla tant.
Nu när jag har haft lediga dagar så har jag varit hos hästarna minst 4 timmar om dan. Det är så mysigt och roligt.
 
Ridlektionen med Strålan gick riktigt bra också, vi fick en vänster galopp efter mycket påhejjande av ryttare och ridlärare. Strålan har äntligen blivit så där slö som hon brukar bli på sommaren men då blir det lite svårare att motivera tjockmagen att röra på sig. Och så hade jag ju ingen pekpinne med mig som alltid, när den behövs är den inte med.
Men det jag var mest nöjd med det var ju att vi gjorde anslag i höger varvet. Tjoho!! Så duktiga vi är.
Tänk så lätt det är när man bara får rätt instruktioner.
 
Å så har jag varit på jobbintervju idag. Spännande.
Och så har jag varit på biblioteket och lånat tre ljud och en vanlig bok. Det blir mycket läsa på jobbet då det ibland kan bli ganska mycket dötid.  Fredag, lördag, söndag så har jag läst två böcker.
Och ljudböcker blir perfekt underhållning till och från jobbet.
 
 
1 kommentar
Marie

Jag slukar också ljudböcker, enda sättet jag har tid att läsa tror jag;) Härligt att Mayan också rids, det tror jag inte alls är någon fara. Du känner henne säkert såpass att du märker om det blir för mycket:)