Braiga dagar

Nu har jag faktiskt varit riktigt nöjd med vädret ett bra tag. Jag tycker ju att det är skönt att det inte är så jättevarmt, över 23 är nästan för varmt för mig, orkar knappt röra mig och benen sväller och så får jag huvudvärk. Runt 20 och sol med lite moln och lite lätt blåst, det är ganska perfekt.
Men vilken skillnad det är på natt temperaturerna här hemma och i boden där jag jobbar. Där är det runt 15-17 grader på nätterna och så kommer man hem hit och det är 6-10 grader...
 
Torsdagen den här veckan var en toppen bra dag med finbesök av bästa Marie från Tromsö och hennes syster Linnea. Det var jätteroligt.
Jag hann dessutom med att rida både Leffe och Stråla innan jobbet och vädret var kanon.
 
Idag har jag äntligen varit ledig och helt vansinnigt trött. Jag vet att jag tjatar men alltså... Det blir lite väl mycket nu. 148 timmar på två veckor. Det är ju nästan två heltider.
Men jag blir inte ledsen när lönen trillar in direkt...
Varför har jag inte bytt jobb tidigare. Vadfan, som personlig assistent har jag mycket bättre lön för ett mycket lättare jobb. Jag trivdes ju riktigt bra i hemtjänsten men det är ett satans slitgöra för ingenting egentligen.
 
Hursom så började jag denna dagen med massage av Åsa på Spa and Beyond. Riktigt bra massage där och jag har provat många.
Sen for jag ut och körde Strålan på en långtur och passade på att träna på galoppen lite. Först gick det väl sådär, ganska bra ändå och jag var riktigt nöjd. Andra gången så började hon med att springa iväg i traven, jag tog tillbaka henne och när hon travade lungt igen så bad jag om galopp på nytt varpå Stråla bara... Hmm... Jaha! Och fattade en skitfin galopp. Jätteglad och nöjd matte.
Det var verkligen så att hon tänkte till en stund och kom fram till att det är det här matte ber om, så galoppen kom inte på en gång men det gör ju absolut ingenting, Poletten måste ju få tid att trilla ner också.
 
Sen har det blivit en ridtur på Leffe också. Han är så fin. Älskade häst. Det är sån sorg som kommer över mig ibland att han borde fått vara frisk i kroppen. Tänk om jag fått lägga vantarna på honom innan.
Men det var väl så här det var meningen och jag är så tacksam att få honom i mitt liv.
 
 
Måste ringa hovslagaren snart igen. Leffes å Strålas fötter växer så det knakar just nu...
2 kommentarer
Linnea

Tack för titten, vi hade himla trevligt vi med! Får försöka göra om det någon gång tycker jag :-)

Linda

Absolut!!