Volbeat

Totalt head over heals..

Could scream like a pig, Could bark like a dog.

Dom är så amazing så det går inte riktigt att beskriva. Fick hem tre av deras skivor i måndags och jag är bara tokkär. Jag har legat, lyssnat, läst, dansat, skuttat, myst. Totalt head over heals.
Ah, det är verkligen en helt annan känska att sätta i en skiva, dra på bra ljud, kunna läsa texterna och bara lyssna. Jämfört med att lyssna på typ YouTube.
Ganska mörka texter. Det riktigt roliga med att ha skivorna och konvoluten är att dom har skrivit en liten förklaring till vad många av låtarna handlar om. Got to love that.
Dom har även en historia som sträcker sig över alla fyra skivorna. Om en man som förlorar sin dotter och sin fru. Det här är helt fantastisk, när han besöker deras gravar:



Here I sit at Mary Ann's place
Oh baby the rain is always pouring when I'm here
Saw the lightning caught your stone
Oh maybe the angels of tomorrow will let me go


Still the crying hurts in your head
Well you're still beneath my feet
Well oh God don't seems to follow
Hear my prayers until tomorrow's settlement


Side by side with Lucy's stone
You two are forever missing colours in my home


Do you think you can forgive
I know that your life has been a burden
A living hell


Still the crying hurts in your head
Well you're still beneath my feet
Have you looked into the sky
Well oh God don't seem to mind
Will the fire burn the flower
Or the angels sing tomorrow, when I'm near


Även den enda låten (jag vet) med kvinnlig röst på. Love it.
Jag gillar att vara så här nördig, jag gillar att jag har så lätt för att förälska mig i saker och ting. Älskar att finna ett band som får mig att känna så här. Jag gillar alla deras låtar vilket är gode fantastiskt. Bara Guns och TH som lyckats med det hittils tror jag.

Fann en fin bild sen dom spelade i luleå som jag genast snodde.



Jag fick ut nått gott av den dejten i alla fall =P

4 kommentarer
Paula

Dom är bra. Dock inte den låten som jämt spelas på radio..

Paula

Tillägg: dom har en bra låt som heter Halleluja nånting..

Anonym

Haleluja goat :) den låten som spelas på radion är väl fallen som jag skrev om i förra inlägget. Älskar att han har skrivit den till sin döda pappa

Tiger uppe vid Ishavet

Hahah! Var ett tag sedan jag var inne här (nyår sist) och skrattar högt och gott åt dina cravings som får sig att vilja slicka TV-rutan och mysa med hotness! HAHA! Precis så gör ju jag med, förhoppningsvis alla, men jag biter mig i handen och kvider lite. Eller stönar. Känner fnisset i magen och måste torka bort dreglet i mungipan.. LOL!!



Älskar ditt fangirlande!! Jag ska lyssna lite mer på Volbeat, bra att du postar videor så det är lätt att få höra!



Jävla nyårsafton. Jävla smällar jävlar och fucking jävla rakethelveten. Idiotfolk. Fastän jag inte längre har hund eller djur så har Nyår för alltid förstörts för mig pga alla hemska perioder jag upplevt med främst min skotträdda hund. I stall med vettskrämda hästar. Körandes runt i skogen i bil. Fly till endliga stugor. Promenader på vanliga dagar och så BOOM. FY FAN.



Detta år fick jag direkta associationer till krig och invasion. Om man inte visste vilken natt det var och kan stå en bit upp och beskåda vansinnet.. eh, jag menar raketerna känns det väldigt mycket som upplevelsen av krig. Ljudet, ljusen, intensiteten, mängden. Mycket obehagligt.



Smällande puckon skulle ju lika gärna kunna bränna sina tusenlappar direkt med sin tändare eller åtminstone skicka cashen (beloppet eller lika mycket) till välgörenhet. Personskador, bränder, hörselskador (dvs samhällsekonomiskt) och miljön skulle besparas en massa lidande.

Låt pyrotekniker sköta detta, organisera det på central plats och det är det enda vi ska se och höra 00.00-00.15 på Nyårsnatten. Resten av året ska vi vara fredade. Då kan vi skydda våra djur.



Gaaah. Ja, jag hatar Nyår. Tyvärr.



Kram