Ridlektion

Årets första åska dundrade på idag medans vi red lektion, den höll sig tack och lov i utkanten och regnet kom först när vi var klar. Flyt.
Lektionen gick som som smort. Både Leffe och jag var jätteduktiga. Jag satt och förundrades över hur lätt det är att rida egentligen, om man tänker tilbaka på ridskole tiden tillexempel, då det skulle bankas och slitas och svettas och piska hästen då den inte gjorde som man ville (för att den inte förstod). Så många man ser som rider rider så. Så mycket trevligare det är för alla när man jobbar med hästen och inte mot varandra, dansar tillsammans.
Mayan och hennes medis var också duktiga, det ser ut som att hon börjar släppa lite av de ridskolefasoner hon haft. Det gillar vi. Och Mayan är ju så vacker så man blir bländad.

Jag brukar träna på ridningen då jag är ute och promenerar, då klickar det liksom lite lättare och jag kan sen överföra det då jag sitter på hästen, det är lite enklare då man bara har en kropp att hålla reda på. Jag måste se gode kul ut där jag far och gör öppnor och övergångar efter vägen. Ha ha. Snart har den där crazy horse lady stämpeln och alla byns barn är rädda för mig, snart börjar jag skrika åt som och kasta katter på dom när dom går förbi också (som hon i simpsons)
Nej då, förhoppningsvis är det ingen som ser mig, men det är effektivt för mig i alla fall för att få det att koppla i min kropp och hjärna.
3 kommentarer
Dunder&Jag

Ha, så gjorde vi ofta när vi var små... nu sitter jag ibland när jag läser och ändrar viktfördelning m.m. det är helt logiskt =)

Dunder&Jag

Förresten vem rider du lektion för?? nyfiken

Linda

Eva Sundberg heter hon, det är centrerad ridning.

Snart ska jag och Stråla tömköra för Lotta Månson också centrerat. Spännande.