Snö snö snö

4:e dagen nu som det är -15, blåst och snö, allt som inte kommit tidigare i vinter kommer på en gång tydligen. Idag har det nog snöat minst 3 decimeter.

Äventyrlig ridtur idag också, hela gänget fick följa, Mayan och Stråla som handhästar och Skorpi lös. Skorpan hade väldigt roligt och skuttade på, som vanligt så vill hon ju vara först vilket inte Stråla uppskattade speciellt mycket. Bra träning för Stråla som också gärna vill vara först, att acceptera att nån springer om henne lite då och då.
Äventyret bestod i att vi på grund av all snö råkade ramla ner i ett stort, brett och djupt dike.
Jag var helt säker på att jag skulle trilla av var på väg både bakåt och åt sidan, men jag är lite stolt att jag klarade klamra mig fast. Jag rider ju alltid Leffe barbacka (utan sadel) så lite balans har man väl fått. Råkade tappa Stråla som sprang omkring och busade en liten stund tills hon kom tillbaka till mig och Leffe så jag fick ta fast henne.
Jag har världens finaste hästar. (och dom har världens knasigaste matte)

Såg ett program imorse som upprörde mig lte, amazing race hette det väl, en tävling bestod i att dom skulle rida en bana, hur smart det nu är att kasta upp ett gäng tävlings stressade nybörjare på hästar. En av dom slet så mycket i och jagade upp sin stackars häst så hon blev svkastad ett antal gånger och en av dom fick inte riktigt sin häst att springa varav hennes man stod och skrek åt kvinnan på hästen "skrik på hästen" ja det hjälper ju säkert *rolleyes* (kärringen satt och skrek "go go go!" åt hästen) och "slå hästen , slå hästen hårdare". Pucko!
Nej jag förstår inte varför man ska ska involvera djur i såna där tävlingar.
Lite samma sak med Fear Factor som är ett program jag gillar skarpt, men inte när dom har med levande djur. I tävlingens hetta så är det ingen som bryr sig om dom råkar mangla en stackars oskyldig råtta eller orm. Och jag tycker verkligen inte om då dom ska äta levande djur, även om det är äckliga creepy crawlers så kan dom väl vara humana och döda dom först.
2 kommentarer
Ida

Du är ju bara för underbar!!! ;D (å håller med dig i ditt "2a" avsnitt..)

dunder & jag

Ja nog låter det som ett äventyr med ridturen haha ser framför mig skorpan som rejsar på...