Djupa nattliga funderingar eller bara blah

Plöjt 127 avsnitt Arkiv samtal, alltså ungefär lika många timmar, något mer då avsnitten ligger på en timme och någon minut. Snart halvvägs till att vara ikapp. Jag är ju fan sjuk i huvudet. Eller så inte, älskar det. Och det är så jäkla roligt att få vissa tankar och värderingar lite omsnurrade, jag gillar det. 
Har hoppat vissa delar och något avsnitt faktiskt då en del gäster är motbjudande (Kringlan, vidriga as) medans de flesta är helt underbara. De mest frekvent återkommande Hanna Fahl och Maja Asperö Lind är så himla härliga att lyssna på, jag försöker ändå att ge de flesta en chans och har omvärderat vissa. 
Älskar även nördandet med tex Johan Wanloo och David Liljemark. 
Jag har inte riktigt förmåga att uttrycka mig eller ork att förklara allt men om man har ett väldigt feministiskt synsätt på världen och anser att Lady Dahmer är fantstiskt klok i det mesta så går det inte riktigt ihop med att anse att Simon Gärdenfors och tex Anton (mr cool) är ganska smarta och roliga personer. 
Men det är ju lite det som är intressant också, att utmana sina egna fördommar och sitt tanke sätt. 
Ja ja, det här babblet är ju inte intressant för någon enda som inte lyssnat på Alla Arkiv samtal och läster Lady Dahmer som prästen läser bibeln.
 
Det är svårt att tycka saker om kända människor, det enda man vet om är bilden dom försöker förmedla och då är det väl ändå bättre med dom som är öppna med sina fel och brister och är ärliga och medvetna om det.
Jag blev/är tex så vansinnigt besviken då Soran som jag har haft på en liten pidestal tidigare visade sig vara ett as han med. Det gick bara inte att ta in och sen sitter man där och vet inte riktigt vad man ska göra av skiten. 
Det är samma som att något riktigt as gjort riktigt bra muskik, ska man lyssna på det eller inte? En del bryr sig inte, för mig får allt som denne har haft något att göra med en sur eftersmak.
 
Sen anser jag ju iofs även att alla människor är as, bara mer eller mindre, det gäller bara att veta vart man själv drar sin gräns för vad som är en acceptabel nivå av as. 
 
 
Nåväl, blev en tur med cykeln med Stråla ikväll Jag är så jäkla trött hela tiden och orkar ingenting. Vi fick oss iaf en rejäl motionsrunda både hon och jag, hon fick springa av sig en massa energi och jag fick trampa utav sjutton. 
 
1 kommentar
Tiger

Kommenterar igen, då min kommentar tydligen inte publicerades? Skrev halva kl 6 i morse, andra halvan nu kl 22.16. Kan ju ha nått med det att göra! /M
_________________________

JAG tycker det är intressant!
Aldrig hört talas om Arkiv samtal, och de flesta namn du nämner, men Hanna Fahl tycker jag mycket om. :)

Jag tycker mycket om Lady D's personliga skrivande och feministiska analys (kanske ännu mer för några år sedan) samt att hon är medveten om hennes subjektiva filter på världen genom hennes uppväxt, upplevelser och stundtals psykiska ohälsa. Tuff dam, LD.

Jag läser nu bara hennes blogg och är inte med i samtalen i andra forum på nätet. Att hon är så radikal och drastisk tycker jag behövs i sorlet av PK - rör om i grytan!

Jag håller helt med i detta du säger att ändå lyssna och läsa annat, just för att pröva sitt eget förhållningssätt och få andras perspektiv.
Ofta blir iof mitt eget förhållningssätt ännu starkare, MEN folk kan ju överraska med och nya synsätt öppnas.

Det som provocerar mig mest är när någon -för mig- har en bristande analys och beskriver en -för dem- absolut sanning om något pga "att det inte *känns* så" eller "Ja jaaaaaag har då aldrig sett/upplevt det, därför finns det inte."... Triggande. D:<<<<

Men kanske också visar mina oödmjuka och överlägsna sidor hos mig inför någon annans perspektiv. Eh.

Kanske kan man koka ner det till just det du sa;
Var inget as för i helvette!

Svar: Du blir misstänkt för spam av blogg.se =/Jag tänkte faktiskt att kanske kanske du skulle vara den enda som fick något slags sammanhang och intresse ut av mitt babbel.
Ha ha.
Ja LD behövs verkligen och jag beundrar henne SÅ för att hon fortsätter kriga.
Stjärnstrålar