Första mars

Eftersom Strålas nya sadel inte passade perfekt och behövde komma upp lite från manken så köpte jag en mattes pad, på rekomendation men ändå på vinst och förlust (och en utgift till som jag verkligen inte behövde men man kan ju inte ha en ny sadel bara hängandes liksom.)
Igår kom den och jag var tvungen testa den på en gång så det blev permiärpasset i finsadeln. Har bara provsuttit den innan och Helena har ridit lite så jag fick se hur det såg ut. Helt okej men inte perfekt.
 
Tyckte att det kändes rätt bra. Det är inte halleluja. Som med Mayans sadel, den kndes bara perfekt direkt när jag satte mig i den. Tyvärr, den är lite svår att vänja sig vid och jag fick ont både lite här och där pga hur den placerade mig på hästen. Stel som ett kylskåp goddag. Häst bred som ett köksbord goddag. Men jag tror att med mindre fett på röven och låren så kommer det kännas bättre. Och nått hål längre läder. 
Men även om den kändes ovan och lite konstig så kändes mycket lättare att rida än i den bomlösa. Så jag gillade den.
Stråla verkade gilla den också, hon rörde sig fint och hade inga protester. Tyckte nästan att hon rörde sig bättre än i den bomlösa. 
Det kräver väl lite ridning i den innan vi vet då den dessutom är sprillans ny och försäljaren säjer "rid i den" det är nån slags flexi bom och bommen och sadeln (stoppningen) ska liksom landa på hästen.
Evetuellt får vi byta koppjärn framöver beroende på hur Stråla utvecklar sig och om jag lyckas gå ner i vikt (har ju inte gått så bra hittils...) så det är nån idé att behålla sadeln. Vi får se men vi provar så här ett tag.
Trevlig tur på finfröken igårkväll, en kortis på 45 min  runt i byn.
 
Rino fick vara igår så jag hade förväntat mig ännu mer sprattel idag men han var vansinnigt sansad. Lite bus, typ ruska på sig, småtrava lite, lite jämfotahopp med frambenen och tugga lite på matten, sånt, vilket är helt okej och bara roligt.
Sen var det även viktigt att rulla sig. Mitt på vägen.
 
 
Såret ser fortsatt fint ut, lite stressad över hur det ser ut men efter "snack" med Anna så känner jag mig lugn och nöjd över hur det utvecklar sig.
SÅ himla skönt att ha henne så jag slipper googla ihjäl mig halva nätterna.
 
 
 
0 kommentarer