Jag är ett geni

Jag gör så jäkla god mat och nu bakar jag så jäkla gott också, på frihand liksom. Tyvärr. Inte så att jag behöver mer mat och fika i mitt liv men det är ju också en strategi, ät bort sorgen göm dig bakom ett enormt lager med fläsk. Prima. Eller inte.
Eh, ja nå men jag kokade ihop en hjortronpaj som blev vansinnigt god, lite sånt och lite sånt och så blev det inte alls som jag tänkt men tokgott. 
 
Så har jag spenderat min dag, väldigt upphetsande, nope, men skönt, lagat mat, bakat, ätit, klappat hunden, målat, vilat, myst med hästarna och ridit. 
En bra lördag. 
 
Stråla har en sån himla ful ink som sitter precis i sadelgjordsläget. Hon har haft den länge och den har inte orsakat några problem och tanken var att se om den går att operera bort efter sommaren, då det är svalare och mindre insekter och allt det där. Det är bara det att flugorna har hittat den. Vidriga äckliga as. Så dom äter på den så den är helt blodig och köttig. Trevligt. Helt nergrävda sitter dom och frossar i kött och blod. Jag önskar död åt alla vidriga flugor.
Vad jag än smörjer på så äter dom sig igenom. Jag minns att min Ragge som jag hade fick en ink på bringan som flugorna åt av på somrarna, så in i helvete, helt hopplöst. Går ju inte att lägga om heller när inkarna sitter så illa till.
Hursom så kändes det inte helt okej att lägga en sadelgjord på en köttig ink som droppar blod så det blev en barbacka tur.
(Måste nog kanske ta bort inken redan nu då den ändå är sårig hela tiden.)
Jag har tydligen inte ridit barbacka på riktigt (har bara skrittat) sen förra sommaren typ, sommaren hösten, sen köpte jag ju barbackapadden och det är verkligen inte samma som att rida barbacka och herremin vad jag tappat balans.
Jag fann den ganska bra efter en stund tack och lov med det är ljusår från vad jag har haft, jag har haft superbalans ju.
I skritt sitter jag stadigt oavsett men i traven, jisses! Jag fick verkligen be Stråla att trava lungt och samlat och fokusera på att rida, då gick det bättre.
Så nu kommer det bli mer barbacka framöver känner jag, så här kan vi inte ha det. 
Red en tur i skogen över stock och sten i skritt och trav. Fin tös.
 
Testade smörja inken med zinkpasta nu, det har jag inte testat, vore bra om det iaf skulle torka ut lite och inte droppa blod. 
 
Rino säger hej
 
2 kommentarer
Lena

Inotyol funkar bra på Poppes eksem när det är sårigt/geggigt, den är ju ganska fet och sitter kvar ett tag.
Hjortronpaj lät ju supergott!

Svar: Kanske får testa det men det verkar funka lite okej med zinksalva.Ja supergott var det.
Stjärnstrålar

Ann

Snögg då? Det går ju att sätta var som helst utan nån linda runt och sitter som berget.

Svar: Mnja, jag tror inte inte det riktigt.
Stjärnstrålar