Skorpans veterinärbesök

Tack för alla hållna tummar (och tår) ni är så himla goa. 

Det gick rätt bra, diagnosen blev trasigt/ uttänjt ligament. Så jag får behålla min lilla ponny, det tar lång tid att läka men hon får iaf vara kvar hos oss.
Tre veckor till ska hon stå inne och röra sig lite i ligghallen som vi gjort till nu, sen ska hon börja få gå ut igen men hon får inte halka, då det är lätt att slita upp igen så om det fortsätter vara isigt så blir det skor och brodd på ponnyn för första gången i hennes 18 åriga liv.

Skorpan tyckte inte om våran resa, jag hyrde en transport då min egen fortfarande bara har ett vinterdäck men usch vad hon ogillade den transporten. Och det var ändå en stor fin som man skulle tänka är mycket bättre än min lilla gamla men direkt hon kom på ville hon av, jag tyckte själv att det var väldigt konstigt ljud där inne. 
Väl framme var hon skärrad och gnäggig och Skorpan gnäggar väldigt sällan. På hemvägen tänkte hon inte gå på igen utan jag fick sakta men säkert locka in henne med lite godis. Hon brukar springa på och älskar att åka transport annars. 
Jag kände faktiskt också att jag gillar min egen bättre,  den är som enklare och trevligare att ha att göra med. Faktiskt. Bra, slipper jag sukta efter en stor dyr fin transport,  min egen är fin nog. Och renoverad av mig själv vilket höjer värdet betydligt.
Nåväl. 
Inte gillade hon att vara på röntgen heller och bråkade så att hon fick en brems. Vilket fick henne att bråka ännu mer men stod still med benet iaf lite grann. Jag kände mig så elak som var tvungen hålla i den elaka bremsen och gräla på henne att stå still då hon försökte kasta iväg både mig och brems.
Stackars ponny. 

Dom andra får vila idag tror jag, 5 timmar borta med Skorpan och en promenad med Ebba i -15 och rejäl blåst, har nu landat i soffan med Ebba och Lilleman i knät och en tekopp i handen. 

5 kommentarer
Linnea

Hurra för Skropskrutt! Så bra att det "bara" var ligamentet. Kram till dig!

Svar: Ja hurra!
Stjärnstrålar

Karoline

Skönt att det ändå gick så bra! Det är jobbigt när de blir upprörda och inte förstår att man försöker hjälpa dem.

Svar: Ja verkligen, man önskar så att man hade kunnat förklara.
Stjärnstrålar

Johanna

Skönt :)

Svar: Väldigt.
Stjärnstrålar

Lena

Skönt att det iaf är något som kan läka, även om det tar tid...hoppas vinterföret håller i sig.

Therese

Det var ju väldigt skönt att höra att Skorpis fick komma hem igen.
Nu håller jag tummarna att rehabiliteringen går bra.