Nalta svalt ute

Vaknade av ett sms om att min barbackapadd fanns att hämta ut på Storheden, var självklart tvungen att åka och hämta den genast, fast inte utan att jag åkte hela vägen dit och fick vända hem igen pga galloperande demens och så tillbaka igen för nu skulle jag banne mig ha den.
Väl hos hästarna så var det på gnällen att jag inte hittade en sadelgjord som passade, antingen var dom för kort eller för lång, och precis när jag tänkte ge upp så hittade jag en som jag köpte då Granngården hade utförsäljning inför flytten till Storheden, länge sen alltså, många år sen, med prislappen kvar. Bra köp liksom. Men där fick jag ju lite vatten på min "det kan vara bra att ha" kvarn. 
Så tillslut kom vi oss iväg Rino och jag, promenerade till ridbanan, eller jag promenerade Rino hoppade groda och dansade samba. Det var det där med vilodag.
 
Väl framme på ridbanan så funkar inte lyset, jamen fantastiskt liksom, min pannlampa hade slut batteri så ge sig ut i skogen kändes inte helt lockande, som tur var ändå mitt i allt så lyser det lite från ett garage så det var inte becksvart på ridbanan och vi kunde joxa runt lite där iaf. 
 
Padden var skön att sitta i och Rinon verkade tycka att den var helt okej. Ett stort minus dock för sadelgjordsstropparna som är STENHÅRDA i plast. Plast.
 och var i vägen för skänkeln plus stod rakt ut. Man behöver en sadelgjord där det går att peta in stropparna men jag kan nog tycka att man hade kunnat få läderstroppar, bra kvalité på läder också till det priset.
 
Väl hemma igen så hade hjälmen frusit fast i håret, fy satan så kallt det är. -20 och rejäl blåst. Varför ska det blåsa hela tiden för? När det är kallt brukar det inte blåsa. 
Så fort det blåser blir det dessutom jävligt kallt i min lilla boda, utan blåst funkar det väldigt bra men när det blåser så drar det rakt igenom. 
Skitvinter.
 
 
4 kommentarer
Karoline

Va roligt att du fick din padd :) Vilket märke valde du?

Svar: Horsedream Iberica.Denna
http://www.taur.se/produkter/sadlar/barbacka/barbackasadel-horsedream-iberica-island-1.html
Stjärnstrålar

Divorce your horse

Kul att du fick hem padden, även om det blev en del problem kring både hämtning, sadelgjord och stroppar. Hoppas att du i alla fall blir nöjd med padden :)

Neapocalypse och tinkerhästen Clooney

sv, ja så kanske det är. Dock fick jag ju ändå resultat när jag korrigerade lätt så det är vad jag hade gjort om det varit min häst. Det är trots allt enligt mig inte ett önskvärt beteende, till exempel har han "råkat" bita mig när jag varit upptagen med annat och han lyckats få tag i mina fingrar haha. Dock skulle jag säga att min pålles beteende med huvudet är betydligt värre, så jag ska försöka jobba aktivt med det nu. Inte elakt, men väldigt konsekvent! :)

Neapocalypse och tinkerhästen Clooney

sv; Aha du menade så! Jag har faktiskt ingen riktig erfarenhet av nordsvenskar förutom att jag var halvfodervärd på ett nordsvenskt sto 2013 under ett halvår, och hon var i alla fall inte så. Har också ridit totalt två andra nordsvenskar (förutom Fordson) som inte heller har haft sådana tendenser så jag har helt ärligt ingen aning xD Men det kan ju vara bortlärt hos dom bara å andra sidan :)