Happy happy

-17 och stark blåst men idag gjorde det ingenting då glädjen till mina hästar har värmt mig. 
 
Red Strålan med barbacka padden idag, pigg tjej, första traven kändes hon lite ojämn och jag fastnade bara med fötterna i sadelgjordsstropparna from hell men så tog vi en galopp och allting blev bra, i nästa trav kändes hon helt jämn och jag hade visst funnit min sits.
Och såg ni. Jag galopperade barbacka. Eller nåja. Heh. Men utan stigbyglar iaf. Det har liksom varit det sista hindret i hela den här tokbocka livrädd matte svängen, den sista blockeringen i min skalle men nu, inge nervös alls det var bara roligt. Och vi tog flera galopper. Flera stycken och jag satt SÅ mycket bättre i barbackapadden än i den bomlösa sadeln, i den glider jag bara iväg när hon tar i. 
Efter galopperna var hon så fin så fin. Oj vad det var roligt att rida.
Happy happy!!
 
Åh, varför får han så mycket mer mat än vad jag får. orättvist.
 
Sen en cykeltur med Rino och han var lite ovillig, seg och tjurig i början, han kan vara det ibland, men ju längre vi kommer desto gladare och nöjdare blir han och steget blir raskare och hållningen mjukare, sen går han och frustar nöjt och gäspar och gäspar.
Min teori är att det är lite stelt att komma igång och det är förstås jobbigt men när han blivit varm och uppmjukad så blir det bra. 
Och det gör mig så glad att umgås med honom.
Däremot så har han jätteont i nacken... 
De senaste gångerna jag har tränsat honom har han satt upp huvudet, så där så jag funderat på varför men inte mer. 
Idag ville han inte att jag skulle ta honom i pannan så jag masserade honom lite där, han var väldigt spänd och öm, masserade runt öronen och även där spänd och öm och så hittade jag en enorm muskelknuta på höger sida några cm bakom örat, försökt bearbeta den med en extremt skeptisk Rino som tillslut slappnade av. 
Stackars killen. Att han inte protesterat mer. Det har inte märkts nånting i ridningen, där han tuffat på som vanligt, bara lite milda protester just vid tränsning. 
Ullis we need you!! 
 
Superfin kväll hos hästarna iaf. Mina hjärtan. Så att jag tom glömde att jag själv har skitont i nacken ända till jag satte mig i bilen igen. 
Har varit jättedålig i nacke axlar igår och idag och kom på att det måste bero på lyftandet av transportluckan i måndags. Den var tung och trög och HÖG. 
3 kommentarer
Karoline

Å va roligt att du galopperade i padden!
Man blir så upprymd när man klarar att göra något som man varit rädd för... härligt!

Svar: Ja verkligen. Det är hemskt vilken tid det tar att bli av med hjärnspöken. Även om man rent logiskt vet så låser det sig ändå. Det är underbart när det väl släpper.
Stjärnstrålar

Johanna

Härligt Linda, ääääälskar att galoppera :D

Michelle Petersson

Grymt jobbat som gjorde något du först var osäker på. Starkt och bra gjort! :D
Kram <3

Svar: Tack snälla.
Stjärnstrålar