Mina fina

Åh. Mina fina hästar. Fin ledig dag öht. 
Stråla först ut och eftersom hon har tjatat i två dagar nu om att få gå till ridbanan så fick hon det idag. Woho liksom! Tungt underglag där dock så tanken var att bara rida en liten stund men det var så roligt och Strålan var så fin så jag red nog för länge. Mest skrittjobb men ändå en hel del trav, öka på långsidorna och korta upp och samla i hörnen och på kortsidorna och så mitt vad det var så samlade vi även upp energin vi fick av ökningarna och kortade upp även på långsidorna. Så jäkla fin! 
Sen tog vi även och galopperade lite fast att träna på den svåra galoppen med barbackapadden var visst en dålig idé då både jag och padd gled åt fanders. Hon kasar den lite allmänt åt höger men i galoppen så drog den iväg helt. Lite sned dam. 
Jätteduktig i vilket fall som helst.
Jag red och red så jag blev så trött att jag inte orkade hoppa av sen. Helt slut i hela kroppen. Strålan vart svettig och säkert ganska slut hon också av det kassa underlaget. 
Tror det blev 30 minuter på banan för vi var ute en timme sammanlagt. 
 
Duktig tös!! Massor av klapp och godis.
 
Sen Rino. Jag har ju inte ridit honom på ett bra tag då det helt enkelt inte har känts bra/läge att göra det. Men idag kändes det bra och helt självklart så då gjorde jag det.
(Han har förstås rört på sig ändå 5-6 dagar i veckan)
Rinon var pigg och glad hela svängen men jag var så matt i kroppen efter Stråla så det gick dåligt att rida. Rino var så mycket finare i traven än han brukar, han har ju bara blivit bättre och bättre men nu bättre än nånsin vilket även innebar svårare att sitta på när matten är så sanslöt otränad och slapp. 
Så det fick bli mest skritt. Vi gjorde lite trav skritt övergångar och samma med galopp. Fina fina hästen, lyssnade till minsta lilla förändring och önskan från mig. Suveräna lilla häst. Otroligt roligt att rida och jag bara fånflinade hela tiden. 
 
Dom gör mig så glad mina fina hästar (förutom när dom får mig att slita mitt hår i frustration )
 
 
 
3 kommentarer
Karoline

Är det Rino som är skimmel? Stråla är brun va?

Kul att det gick så bra!
Hahaha, jag blir så fnissig av att hon älskar ridbanan. Speciell och rolig tjej :)

Svar: Ja det stämmer, Rino är skimmeln, fast Stråla är faktiskt fux, en lite ovanlig variant.
Ja hon är roligt fröken fillidutt =)
Stjärnstrålar

Linnea

Åh, mys! Himla typiskt på rymningen, hur har det gått med Skorpans knä?

Ullis

Åh, så glad jag blir! Du är så duktig och långsiktig med dina hästar <3 Bra jobbat!

Svar: Tack snälla
Stjärnstrålar