Lång utläggning om sjuk katt

Det känns som jag har hakat upp mig men alltså, är det inte det ena så är det det andra, eller det tredje, eller det fjärde, eller det femte, eller det sjätte, eller....
 
Lilleman är det som har skapat oro den här gången, han började kräkas igår på dagen och efter jag lämnat Therese på bussen så kräktes han konstant, det kom inte så mycket bara lite skummig vätska men han var som en vattenspridare liksom.
Som tur var hade jag lite diarsanyl hemma som jag petade i honom samt fick honom att lägga sig och vila en stund så lugnade kräkningarna ner sig, petade i honom lite diarsanyl med jämna mellanrum och en del fick han behålla och en del kom upp igen. Lite hängig men ändå uppe och relativt pigg så trots att jag var på väg till veterinären i panik så avvaktade jag. 
12 timmar kan man fasta en katt, absolut max ett dygn, sen blir det farligt, så vid 2 på natten provade jag ge honom lite blötmat ublandat med vatten för att han skulle få i sig vätska också men när han bara klöktes åt det så blev jag lite lätt stressad.
Ställde väckarklockan på 7.30 för att ringa veterinären så fort dom öppnade vaknade dock vid 6 och provade ge honom lite mat som han faktiskt åt. Klöktes lite men lyckades behålla det, såg relativt pigg ut så jag bestämde mig för att fortsätta avvakta. Faktiskt ett rent ekonomiskt beslut, hade jag inte varit så in i helvete skuldsatt redan så hade jag åkt omgåeende. 
Hursom så lyckades jag peta i honom lite mat med jämna mellanrum under morgonen/förmiddan, genom att lägga det framför näsan på honom i sängen, han har givetvis legat i sängen själv under natten medan jag har legat i soffan för att inte störa honom. Framåt 12 så kom han över i soffan och gosades och verkade ännu piggare.
Har varit och köpt pro-kolin som jag har petat i honom samt något special kräkfoder på djurkliniken. 
Han har klökts några gånger men fått behålla maten jag gett.
Rätt trött dock.
Håll nu tummarna för att det var allt. Jag har ju rätt dåliga erfarenheten av att tro att katten bara är lite sjuk och så är det något livsfarligt.
Jag orkar inte mer.
 
Vräkt ner regn hela dagen så jag har ägnat mig åt kluddikludd
Färgerna blir alltid så himla konstiga när man ska fota dom.
 
Näst efter en stund på hästryggen så är ljudbok och målarkludd det absolut bästa för lugn och ro i själen. För en stund.
 
Har även bakat en vansinnigt god kaka
Det kan man ju också försöka beöva hjärnan med.
1 kommentar
Therese

Men lillavänen då! Har du kollat honom i svalget? Det fastnar lätt grässtrån där. Hörde om en katt som hade en nål fast där. 😕 Hoppas han mår mycket bättre idag.