Brunstäckel

Men jag tror jag kräks vad dryg Stråla var att rida idag. Om någon har försökt rida på en drogad häst som går och bresar så vet ni ungefär hur det kändes. Hur lätt är det när hon går och försöker bli påsatt av nån som inte ens är i närheten?!?
Blev ju lite bättre när vi kom en bra bit hemifrån men hon var som hög under hela turen, helt i det blå. Gud vad glad jag är att jag varit förskonad från såna här brunster tidigare, trots så många ston, Mayan märkte man aldrig nått på, Stråla han inte heller varit direkt påverkad tidigare, lite med Dagg men inte så här psykiskt flummig som hon är nu.
Och vilket kladd! Ungefär samma konsistens som kåda, hela rumpan, bakbenen och svansen. 
För att inte tala om lukten.
 
Det får gärna gå över typ NU. 
 
Jag är lite orolig för att det inte är så bra för hennes kropp heller att stå och brunsta hela tiden, det bli ganska påfrestande för rygg och bakknän.
Ökade munkpepparn till dubbel dos.
 
Förutom det så är hon inte som hon ska i ridningen. Fortfarande springig och lägger sig i handen och käns lite kort i steget.
Provar att rida mycket uppmjukande och vara väldigt noga med stretch och massage och ser om det blir bättre, det kan vara att hon inte riktigt ordnat till sig i kroppen efter kirobehandlingen. Det har varit lite för kallt (jäkligt svårt detta med täcken alltså, jag vill att hon ska få vara utan men det är uppenbart inte bra, nu fick hon på sig dubbla), hon brunstar och håller på och så gjorde hon ju en vurpa igår. Hon har dessutom en svullnad efter en spark mitt på magen, knytnävsstor, den kan nog bidra en del till att hon kändes kort. Kanske. Inte helt behagligt med en stor svullnad på magen. Fast hon brydde sig inte nr jag klämde på den, satte iaf isbalsam för att hjälpa ta ner svullnaden. 
Blir det inte bättre ganska snart dock så är det väl bara åka in på kliniken.
 
 
Blev ingen ridning på Festis, han vart sjukt onöjd när jag tog ut Stråla så han motionerade sig själv rätt bra i hagen. Herre vad han for omkring, typiskt nog hade jag glömt kameran hemma, han gjorde ena riktiga superman moves ibland. 
Jag tog iaf ut honom sen och han var lite mer fundersam idag, om det var blåsten och missnöje över att Stråla lämnat honom, några gånger hoppade han till lite. Men det var lite. Typ nån centimeter.
Det hade säkert gått utmärkt att rida ändå men när han inte var helt nöjd så ville jag inte börja med det och jag själv hade galet ont i ryggen och var allämant slut. Borde ha åkt hem å vilat efter jobbet som jag tänkt men ville hinna ut innan det utlovade regnet. 
Nåväl, vi fick umgås och han var lika trevlig idag. Go och mysig kille. 
 

Imorgon var tanken att vi skulle prova rida ut i skogen tillsammans med Helena och Stråla. För Festis del tror jag att det blir jätttebra men vi får väl se om det alls går med Stråla. 
Kanske om han går först så hon slipper gå och bresa och önska att han ska hoppa på henne.
 
Ivan berättade att Festis har legat och vilat 3 gånger idag, det var skönt att höra att han finner ro till det, och den ena gången så stod Stråla brevid honom med ena frambenet på hans rygg. 
Älskade lilla knäppgök
 
 
0 kommentarer