Av stor vikt

Hjälp vad jag är nervös för morgondagen. Lena påminde mig om att ta med hjälm. Jaha, ska man provrida också var min reaktion 
Vadå, kan jag inte bara titta på hästen, tycka att den är söt och ta hem den? Det har ju funkat förut. 
 
Mest nervös är jag för att hästarnas ägare ska bli chockade över hur stor jag är. Trots att ordet "viktbärande" användes. Det är inte så stora hästar det handlar om. Mest rädd är jag för att ägarna inte kommer våga säga nått och grina inombords när jag sätter mig på hens pärla. 
Jag tänker iaf säja att dom får lov att säja om dom tycker jag är för stor och att jag är på väg ner i vikt och att minst 10 kilo till ska bort.
 
Detta med vikt och hur mycket hästar kan bära är något som alltid dryftas. Nu senast iom att en storbloggare har kastat ur sig grodor om storlek 44 och choklad. Samma bloggare jag tidigare nämnt att jag vägrar stödja för dennes otroligt elaka överstitteri. 
Samma dag läste jag även på ett hästforum om en som var orolig att sälja sin 160 häst till en som vägde 80 kilo. Men snälla. Jag blir så matt. Kan inte en 160 häst bära en ryttare på 80 kilo så ska man nog ta och fundera om det är något fel på hästen.
Man har läst om att INGEN med storlek 46 borde få rida.
Man läser om folk som tycker att 60 kilo är viktbärande.
Folk som beklagar sig på forum om hur feta dom är och att ingen vill att dom ska rida deras häst för att dom är för tung och sen visar bild på en ytterst normalviktigt människa. 
Osv osv osv. Visst, att rida är ingen rättighet och för tung bör kanske avstå, tung bör välja rätt häst men synen på vad som är för tungt eller tungt är så otroligt snedvriden. 
 
Ständigt dilema det där
 
172cm tjockis på 157 cm varmblodstravare.
 
Sen är ju detta med storlekar ett kapitel för sig. Jag har 3 par ridbyxor, olika märken men alla av storlek 42. Ett par är på tok för stora. Ett par är perfekta och ett par får jag inte ens halvvägs upp på låren...
 
 
Ja jag lär inte kunna sova inatt heller. Inte hjälpt av att jag drack kaffe kl 23 heller. Stupid.
 
 
4 kommentarer
Divorce your horse

Tycker att den här diskussionen är så sjuk. Det är så tråkigt att folk hela tiden ska trycka ner dem som inte är som de själva är. Bara för att någon har några extra kilon på kroppen, så behöver det ju inte betyda att det varken är skadligt för hästen eller att personen automatisk är en dålig ryttare. Jag lovar de finns lättviktare som är betydligt mer skadliga för hästen än vad den med fel byxstorlek är. Å frågar du mig så finns det ingen fel byxstorlek! Var stolt över dig själv och den du är :)

Svar: Absolut, så sant. Och bara för att man har storlek 44 eller what ever så innebär inte det att man är en latmask som bara sitter i soffan och äter choklad.
Stjärnstrålar

Ann

"Kan inte en 160 häst bära en ryttare på 80 kilo så ska man nog ta och fundera om det är något fel på hästen."

VERKLIGEN. Blir så less när jag läser sånt. Du har helt rätt.

Svar: Eller hur. Suck bara.
Stjärnstrålar

Tiger

Det viktiga är väl ändå HUR man rider? Tekniken, skulle jag säga, är väl allt?
Utan att kunna ett skit om ridning så låter hela synen som ännu ett pro-ana/ätstörnings/kroppshysteriskt scheisse. :(((


Svar: Ja visst är det så. Det är så tragiskt att storbloggare som läses av så många unga tjejer ska kläcka ur sig såna saker.
Stjärnstrålar

Susanna

Min åsikt i frågan vet du ju redan. Det är så jädra tröttsamt alltsammans. Vill bara gömma mig under täcket och komma fram igen när folk börjar använda vett och sans. Men risken är väl att jag skulle hinna dö då....

Svar: Troligtvis ja. Själv brukar jag fundera på att bosätta mig i en stuga i ödemarken utan internet uppkoppling =)
Stjärnstrålar