Bla bla om ridlektionen

Åh vad roligt det var på lektionen idag. Nu är jag nöjd. Nöjd med ridläraren och nivån på gruppen och gruppen överlag verkar vara väldigt trevliga allihopa. Nu känns det bra.
Fick rida en annan häst idag, en sån där som kändes genomtrygg så fort jag satte mig upp, lagom hög också. Han var däremot svårast hittils att få att mjukna och att böja sig på volt, det var pinnevarianten, men de sista minuterna så började det lossna något, jag som lärde mig hur man gjorde antagligen.
Jag börjar nog även vänja mig vid halvblodstraven även om jag blir lite paff varenda gång dom startar  och att jag blir grisrosa är ett understatment. Snarare tomteröd i trynet. Blev typ paskblöt av svett i skorna idag.
Det är jobbigt. Men jag fixade det och jag höll balansen nästan hela passet. Ridning är verkligen den enda aktivitet där jag verkligen tar ut mig, vad gäller allt annat, allt, så ger jag upp när det blir jobbigt men i ridningen så sliter jag till sista droppen. Snart ska jag väl inte tycka att det är lika jobbigt mer hoppas jag. 
Fick kramp i vaderna i början igen men bet ihop genom det och det gav sig till sist.
 
Idag fick vi även öva galoppfattningar. Skitkul ju. Alla hästarna blev taggade och det galopperades hejvilt. Min hade en riktigt trevlig galopp. Avsaktningarna till trav blev däremot katastrofala då jag mest satt och skrattade och tappade så klart all styrel vid övergång från stor galopp till stor trav.
 
Eftersom vi rider i sista gruppen för dagen så är de flesta hästar redan på lektionen före vilket gör att man kan sitta och titta på dom och behöver inte göra iordning nån häst. Så jag kikade lite och det var en vit liten ponny (vissa ponnyer går ju som sagt på storhästlektionerna) som fick fullständigt spel. Den började med att vara väldigt på och sen la den sig ner två gånger, pang bara rakt ner för att sen när dom drev på den bli heltokig och hopa runt i nån grodgalopp, tjejen som red trillade av och det vart allmän cirkus på den lilla stollen. 
Sen fortsatte den att hoppa groda fram. Jisses vilken tur att jag egentligen är för stor för att rida ponny, den där kommer inte jag att sätta mig på. 
På hoppningen förra veckan var det en annan ponny som for fram som en kanonkula. Kul att se på men jag hade aldrig vågat sitta på. 
Sen börjar ju alltid jag fundera på varför den vita gjorde som den gjorde, känns ju inte helt normalt kanske. 
2 kommentarer
Therese

Så bra att du fick byta grupp och med det fick en bättre ridlärare också.
Nu kanske du får ut mer av lektionerna än vad du hade fått om du var kvar i den andra gruppen. :)

Svar: Ja verkligen. Om inte annat så är det roligt igen, i andra gruppen var jag bara irriterad och trivdes inte alls.
Stjärnstrålar

ullis

Oj, galoppera.. det har jag inte gjort på flera månader.. kommer väl dröja ett tag till också 😔 INTE bra!

Tio kilo.. yeah.. det lär nog inte bara vara nya ridbrallor du behöver inhandla då! 😝

Svar: Har du slutat på ridskolan? Visst gick du på ridskola där ett tag? Vilken var det?
Stjärnstrålar