Spa dag

Idag började dagen med slapp. Mycket skönt sen pilade vi iväg till Älvdalens hundhäsla där Ebba först fick en duch, ordentligt ingnuggad med schampoo och balsam (så nu luktar hon som en sommaräng) med tillhörande kloklipp. Sen fick hon massage och laser vilket var otroligt skönt men också ganska jobbigt där det gör ont. Så fick hon avsluta med en stund på vibben medan Lilleman fick sin omgång med lite massage och laser.
Tyvärr har jag tappat bort kameran, jag hoppas jag glömde den där men nån bild blir det iaf inte.
Så himla välbehövligt, jag önskar verkligen att jag hade råd att ge dom iaf massage och laser några gånger i månaden. 
Främst Ebba har varit ganska stel och väldigt öm i ryggen och den här jävla halkan gör ju inte saken bättre. 
Köpte även Glucosamin som jag tänkte testa, som sagt gammal hund allt som kan ge henne en god ålderdom testar vi, även om hon inte direkt har några såna problem, lite stel ja, men då kanske vi skjuter dom problemen framför oss då det alltid blir slitna leder på äldre.
Ja. Bla bla. Egentligen hade nog Lilleman också haft nytta av lite Glucosamin men jag tror knappast att jag får i honom det. Kräsna katt.
 
Ebba på Älvdalens hundhälsa en annan gång i livet
 
Efter det var det bara hem och äta middag, sen på Storheden för lite ärenden och så off till ridskolan. Samma häst idag, jag trodde jag skulle få byta idag då det nu blir 4:e gången med samma häst. Gör inte så mycket för han är väldigt trevlig och vi börjar komma ihop oss och idag var han dessutom rätt framåt så jag inte behövde ägna mesta tiden åt att få fram kuse. 
Vi hade lite balans och sitsträning idag och fick göra lite övningar som min gamla stela kropp sa AJ vad gör du?!? av. Väldigt nyttigt. Vi fick rida med stigbyglarna upplagda framför sadeln som man alltid fick göra när man var liten och det gick riktigt bra. Lite små svårt att sitta mjukt jämfört med Stråla men ändå. Vi fick även trava med benen upplagda framför sadeln. Ha ha, det var spännande men gick rätt bra det med. Sen fick vi avsluta med att rida lätt utan stigbyglar. Det gick bra ända tills det inte gick mer. Pga kramp i låren.
Hej träningsvärk imorgon.
 
Så hem och städa rent i lösdriften. ÄNTLIGEN! Det har varit på tok för sunkigt där inne och luktat amoniak. Inte okej. Nu är det rent och fint och luktar frächt igen.
Fy fan vad jag är less på att vara så här fattig. Mayans bortgång tog kål på mig, inte bara psykiskt utan ekonomiskt. 
Jag kommer aldrig nånsin få råd med en ranta runt i ringen häst. Aldrig.
Funderar lite på att säka foderhäst framöver. Ska ju ha råd att ta hand om den också.
Vi får väl se. Det är skitroligt att rida på ridskola också men en gång i veckan är för lite. Jag vill ha två ridbara hästar hemma. Om man fick det man ville. Nån gång.
1 kommentar
Therese

Foderhäst kan ju vara nått, det brukar ju ofta sluta med att fodervärden köper hästen.
Så varför inte? Bra ide tycker jag!

Svar: Jo jag fundera på antingen en att ha bara ett halvår medans man söker häst eller en att ha för senare köp. Får fundera på den ett tag. Just nu har jag hursom inte råd att ta hand om en till så. Men på nån månad kanske.
Stjärnstrålar