Onsdag med ridning *2

Idag har jag hunnit med att jobba, hämta paket i Luleå, vara förbi biltema och dessutom hunnit rida medans det är ljust. Men halleluja, ljuset återvänder! Det är dessutom ljust på morgonen när jag vaknar nu. Hur underbart.
Fin ridtur med Stråla som var väldigt pigg och lyhörd och kvick. Var bara ute ca 40 minuter kändes lagom för dagen. Imorgon ska hon gå lektion med Helena.
 
Det är ju rätt svårt att få snömängden på bild uppifrån men om vi hade stått i snön hade jag haft den nästan till knäna
 
Snö skiter visst i att jag har gjort slut och fortsätter ihärdigt. 
 
Det här är väl bara en tragisk syn. Eller komisk, hur man nu väljer att se på det
 Skorpan och jag promenerade till ridbanan igårkväll och grejade på lite där, det var inte plogat men hon blev rastad iaf. Idag har Sara haft ut ponnyerna.
 
Ridskolan var jätterolig idag, känner ännu mer att nu äntligen har jag hamnat rätt efter några omflyttningar. Och tror nästan att jag har fått kläm på det här med halvblodsridning nu. Fortfarade svag men det går bättre och bättre.
Idag fick vi rida utan händer, man skulle ge hästen halvlånga tyglar och ta tag nånstans tex i shabraket eller sadelhandtaget som vissa hästar har, så man satt helt stilla med handen och bara rida med kroppen. Det passar ju mig utmärkt, det kan jag ju, och hästen gick riktigt trevligt idag, samma häst som förra gången fast han var betydligt stela förra gången. Eller så är det jag som börjar hitta knappar på de olika pållarna som sagt.. Var lite mer framåt idag också än sist. 
Och sen fick vi galoppera ganska mycket och det var så roligt förutom att min pållekrake saktade av så fort nån annan sa ptro. Lydig häst.
Fast sen startade han upp rätt fort igen. Nackdelen med ridkskolehästar är ju att dom i ganska stor utsräckning gör det ridläraren säjer att dom ska göra, jag brukar dock försöka vänta så att det blir på mitt beslut och inte ridlärarens. 
Allänt skitroligt var det och dom har ju så himla trevliga hästar,
0 kommentarer