Landning pågår

Jag håller på att landa i vad jag vill ha för häst. Jag har varit och snurrat åt alla möjliga håll och velat och funderat och trott att jag vetat vad jag vill. Men nu känns det som att jag har landat i både hjärta och hjärna.
Jag vill ha en ridskolehäst.
Jag blir faktiskt förvånad över hur roligt jag tycker att det är med ranta runt i ringen ridningen på ridskolan och om jag vill hålla på med ranta runt i ringen ridning så är det en ranta runt i ringen häst jag ska ha.
Precis vad Lena sa till mig för någa veckor sen men nu har jag kommit på det själv också 
Men en riktig dressyrhäst kan jag inte ha, jag skulle bara trilla av mitt i allt bensprattel alternativt klamra mig fast krampaktigt i några år innan jag lärt mig rida på den sprattlande stackarn. För att inte tala om att jag skulle flyga som en vante och bryta nacken om den sprattlande dressyrprimadonnan fick panik över något farligt som en blomma eller en fågel. Så där som bara sprattlande dressyrprimadonnor kan.
Så ett stycke ridskolekuse skulle passa mig perfekt. En sån där lättsam okomplicerad allroundhäst. Även ibland beskriven som "tanthäst" eller "mor dotter häst". Och det verkar faktiskt krylla av dom. När man vet vad man ska titta efter. Så jag vet att dom finns när jag är redo. 
Så en redan färdig eller iaf rätt påbörjad trygg (och FRISK) häst är vad jag ska ha. Sen får jag väl modelera om den lite, antar jag, till vad jag vill ha men bara det att direkt kunna rida ett pass på bana/ i ridhus och verkligen rida och tom galoppera på volt utan problem, utan att ens behöva fundera. Eller rida ut på långtur utan att behöva fundera. Som man kan ligga och rulla på i galopp med som man kan hoppa nått litet hinder då och då trygt och stadigt. En häst som man kan låta vem som helst sitta upp och rida på lite. 
Det är vad jag vill.
En sån häst ska jag ha. 
 
 
Förresten så har jag fått bokningsbekräftelsen till ridlägret med medföljande packlista och nu känns det verkligen på riktigt. Och jag känner mig som 12 igen. Spänd och nervös men framförallt förväntansfull. Skitkul ska det bli!
Jag har suttit och lusläst deras hemsida, tittat på bilder från tidigare läger, ser jätteroligt ut, tittat igenom alla deras hästar och funderat på vilken jag kan tänkas få. Funderat över hur vi kommer bo, vad vi kommer att göra förutom rida. Hur lektionerna kommer se ut hur ridläraren är. 
Ja. Allt sånt. Ruskigt spännande ju! 
 
Det dumma är dock att jag missar en hopplektion på ridskolan. Upptäckte att ridskolan håller på längre in på sommaren än jag trott. Det är inte så många hopplektioner och jag har redan missat en med allt bytande av grupp och så så det känns trist att missa en till men vi får väl förhoppningsvis hoppa en del på lägret. 
 
(Skrev jag just det? Vem är jag? Nu får jag en identitetskris!)
 
 
 
2 kommentarer
Ann

Åh vad kul!

ullis

Glöm för Guds skull inte pyjamas och fickpengar till glasskiosken!

Svar: Oh nej det får inte glömmas! =)
Stjärnstrålar