Är det inte det ena så är det det förtifjärde

Ja. Det är verkligen alltid nått. Nu är det Skorpan som är skadad hon hade ju sån bra timing att hon passade på precis då vi redan hade bokat in veterinären, jag såg det precis då Anna körde in på gården. Hade precis hämtat både ponnyerna (Skorpan var lite ovillig att komma konstigt nog och stod och häckade inne i skogen) och tänkte borsta av dom lite ute vid träden då jag ser att Skorpan står och håller upp vänster bak. Känner lite på henne men hittar inte direkt nånting, tar lös henne och går några steg och Ivan säger att hon haltar, Anna kommer och tittar och ser att hon är skruttig i bogarna, det första hon ser i rörelse, travar några steg och då är hon väldigt halt bak. Anna känner på henne och känner att det är knät som är skadat, rejält galligt och väldigt ömt, efter Anna varit och pillat, hon tog i lite extra för att kolla så det inte var heltrasigt så var Skorpan jättehalt och ville alls inte röra sig.
Eftersom det även visade sig i bogen så är det nog nånting som som har haft ett tag, kanske att hon har hakat lite och att det blivit akut dåligt idag, kanske har hon halkat till och slitit sig. 
Det är teorin.
Så nu blir det boxvila, måste hålla knät i stillhet, metacam och löksoppa på knät. När svullnaden gått ner kanske vi får åka in till kliniken och ultraljuda och se hur mapp omfattande skadan är, det är tydligen ingen ide än och man sprutar inte en sån skada heller.
Stackars liten ponny
Anna ville inte sedera henne i det här läget så hon skulle bli än mer instabil då knät är så dåligt så Skorpan fick inte sina tänder fixade, Holly däremot, hon har haft lite småsvårt att tugga faktiskt och hade en hel del fula saker i munnen, fina tänder och inga inpackningar, bra tänder för att vara en mini som tyvärr kan vara ganska missbildade i munnen men vass och hakar och skit. Men nu är hon fin.
Gud så trött hon hon blev av sederingen, pang sa det så sov hon och det tog tid att vakna igen. Lika gott det ändå då hon ju är rätt nervös av sig.
Tar en tupplur på mattes knä 
 
Jag själv är sämre idag, kanske inte så konstigt efter gårdagen, inte blev det någon vila idag heller, 5 kärror skit mockade ur lösdriften allt med ponnyerna, byta blöta täcken åka in till stan IGEN  hämta Skorpan medicin, hämta paket åt mamma och köpa MER spån. IGEN. Och det är ju inte lite folk i farten så här dagarna före jul. Suck. 
 
Nu måste jag sitta i soffan en stund innan jag återgår till hästarna och pysslar om Skorpans knä, fyller på ännu mer spån till alla och tar ut Stråla och Rino. 
Mina luftvägar tackar mig genom att dra ihop sig och inte ge min någon luft alternativt hosta tills jag kräks.
 
Tjoflöjt!
4 kommentarer
Johanna

Krya på dig fina Skorpan.

ullis

Men åååååh.. :( Skorpan.. :(

Therese

Hmm vad trist! :(
Håller tummarna att hon blir bra snart.
Krya på er båda två.

Tiger

Nämen. Stackars Skorpis! :( Å dig.

Men BRA du kollade upp lungorna, så bra det inte var något väldigt allvarligt. Pain in the ass att vara sjuk, oavsett.