Äntligen ridning!

Igår var hovslagaren och skodde Stråla så hon äntligen har bra fäste och verkade Leffe som hunnit bli rätt ful i sina fötter av nån anledning. 
Ivan skottade taket på Rinos sovstuga och Rinon undrade vad sjutton det var frågan om
Sen tog jag och den vackra vita en ridtur, han vart lite sur först när vi skulle gå från gården och hoppade jämfota med bakbenen, typ bockningar ala Rino, men med lite övertalning så kom vi oss från gården och han gick och var lite små sur en stund innan han blev sitt vanliga glada jag. 
Vet inte riktigt vad det handlade om men han kändes iaf otroligt fin att rida och inga mer små studs när vi väl kommit från gården.
Jag var så fånigt glad efter våran lilla ridtur, jag är så löjligt glad i den hästen.
 
Helena red Stråla en sväng på kvällen och jag var på storheden och trodde jag skulle få skotta mig fram bland galna sista minutenshoppare men inte, det var hur lungt som helst. Konsigt.
Köpte julklappar till mina fantastiska medryttare samt lite annat, kläder till mig själv faktiskt och ett par skydd åt Sprattelmannen då han får så fula broddsår när han inte har koll på vart han sprattlar med benen. 
 
Nu är klockan strax efter 1 och jag var klar hos hästarna kl 00,20 lite pga av att jag somnade efter jobbet, lite för länge, så då blev det sent men det har en tendens att bli det hursom för mig, jag trivs på nätterna.
Efter ridturen igår så fick jag mersmak och hade egentligen inte tänkt rida idag men jag kunde inte låta bli och tog ut Stråla en sväng. Gick till ridbanan och red lite öppna sluta på volt och rakt spår, serpentiner och lite skänkelvikning. Lite styrka och lite uppmjukande.
Hon var SKITFIN. Det var svårt att sluta rida men vi måste ta det lite lungt så här i början så jag fick ge mig. Travade lite också och jag ska tala om att det är sjukt jobbigt att rida lätt då man dels inte gjort det på 3 månader och dels varit sjuk i två veckor, vi kan väl skylla på det. Blåsbälg delux.
Frostig i frisyren efteråt.
 
Jag har verkligen två helt fantastiska hästar, dom må ha sina issues och skador och what not men dom är två fantastiska individer och fantastiskt roliga att rida.
Fina fina djur. 
 
Efter Stråla tog jag ut Rino, invigde skydden och jag är inte så bra på skydd men jag tror att dom egentligen ska vara fram? Eller? 
Inte för att det spelar nån roll, dom satt bra där också
 
 
 
 
 
 
Tog först en promenad och sen i lina på ängen i snön. Så duktig kille och vilken trav han fick i snön. Wow. Så otroligt vacker att se på. Sen sa jag "ska du galoppera då" och så gjorde han det. I höger hoppar han lite jämfota i galoppen innan han kommer in i det, det har han gjort tidigare också. 
Och så bjöd han såklart på lite spansk skritt också och början till piaff. Ha ha. Han är så rolig och så glad och lite showig, så nöjd när han får en massa beröm.
Jobbigt i snön dock och han är inte van så det blev bara en kortis 25 minuter sammalagt med promenad också. Roligt hade vi och trött blev han.
Fina fina killen!
 
 
 
 
Skulle vilja ha lite smakråd också. Jag ska köpa en barbacka padd till Rino, jag har bestämt mig för en sån här:
 
Men jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha en svart 
 
 
 
 
 
 
eller en creme
 
 
 
 
 
 
Help me!
5 kommentarer
Linnea

Så fina hästar du har😍
Spela roll med skydden, fyller de sin funktion så har det nog ingen betydelse om de är fram eller bakskydd i grunden.
Men du, lyx!!! Jag vill också ha en padd. Svårt med färg, hans vita hår kanske syns mindre på en creme?
Kram och god jul!

Svar: Ja men precis, dom täcker ju där dom ska så.
Stjärnstrålar

Ullis

Härligt att du är igång! :D

Jag rider på en creme-padd och den är snygg, MEN.. på vita Rino skulle ju den svarta vara extremt mycket snyggare! Jag gillar dessutom mörka mer pga. att de inte ser lika skitiga ut när de är skitiga (så att säga) :P

Skydden du inhandlat blir jag inte riktigt klok på (Jasmines ena par är sådana) och det verkar inte spela någon roll om de är fram eller bak - jag tycker det känns avigt oavsett :) Men de fyller sin funktion!

Svar: Skitighetsfaktorn är ju definitivt att ta i beaktande. Först var jag helt inne på en svart men sen tänkte jag att en creme kan bli rätt snygg på honom ändå. Min tanke är även att kunna ha ett schabrak under, bara för att lägga till lite färg, och att det då skulle bli rätt snyggt med vit häst, färg på shabraket och så ljus padd.
Stjärnstrålar

Lena

Åh, en sån drömmer jag också om!

God Jul!

Malin

Dom skydden kan man ha både fram och bak, är samma för båda. 😄

Svar: Ah, dåså, tänkte dom skulle vara längre bak men dom täcker ju där dom ska så.
Stjärnstrålar

Anonym

vilka otroligt fina hästar! Blev helt kär i skimmeln.

Svar: Tack =) Jag är också helt kär i honom.
Stjärnstrålar