Spanjoren

Nä det gick lite dåligt att studsa ur sängen och kvittra och vara perfekt för att beta av mina to dos. Snarare vaknade ur koman där runt 12.40 och sedan struntade i ungefär hälften av to dosen. 
Men jag är rätt nöjd ändå. Man får sänka sina krav lite bara.
Dock rätt less på mina sömnmönster. Just nu är jag i en period där jag inte kan somna, hur trött jag än är och när jag väl har somnat då är det koma läge bara för att vara i zombie läge sen medans jag är vaken. 
 
Nåväl. Efter en frukost (kan man kalla det frukost när man äter runt 13.30?) bestående av rostat bröd, med smör (nåja Norrgott), ost och marmelad, breakfast of champions liksom, så var det bara pillra sig iväg till hästarna.
Stråla fick komma ut på en tur runt stora sandtaget, mest skritt men lyckades visst med att trava och galoppera så pass att hon blev dyngsvettig. Hon har lite problem med att svettas vilket inte är så bra så det var ju bra att det kom igång. 
Fin tös.
Vi var ute typ 1,40, väldigt trevligt. 
 
Sen pysslade jag om Leffe som fått gå lös och beta nån timme. Putter farbror.
 
Sist ut Rino som stått och väntat på sin tur hela tiden och små hummat och så när jag gått förbi. Himla charmtroll. 
Tog honom med cykeln för första gången idag. Hans uppsyn när jag kom med cykeln var ungefär "Fnörf. VAD är det där och VAD ska du göra med den. Fnörf."
Med en ficka full av godis och glada hejjarop så tyckte han efter en stund att det nog ändå var riktigt roligt, även om han var rysligt skeptisk i början.
 
Jag har upptäckt att han kan Spansk skritt. Och varför skulle han inte liksom han kan ju allt, men det är rätt jäkla häftigt ändå.
Första dagarna han var här råkade jag göra nånting så jag fick typ två steg Spansk skritt, jag vet inte vad. Idag hade jag ett spö med mig i handen för att kunna dirigera honom ifrån cykeln ifall han skulle bli för närgången. När han då drog ner mig i en buske för att han skulle äta gräs så petade jag på honom med pisken och fick Spansk skritt som svar.
Sen var jag tvungen att testa lite när vi kom hem och han gjorde på kommando trots att jag egentligen inte alls vet hur man gör. 
Så himla himla häftigt. Så himla himla häftig häst.
Nu är inte det nånting som jag kommer leka med, iaf inte ännu, inte innan han är starkare och kanske inte utan hjälp men jag kunde bara inte riktigt låta bli. 
Åh.
 
En väldigt fin dag med sol och tom linneläge på ridturen vilket det inte varit många gånger denna "sommar". 5 timmar häst och sen lyckades jag även laga mat vilket jag inte haft tid/ork med på några veckor. 
0 kommentarer