Ridning *2 och en cykelsväng

Vilken fin kväll det blev. Lite lätt chockad. Hittils inte en regndroppe idag. Whaaat!?! 
5 timmar häst skrapade jag ihop idag, till ponnyerna som var sist ut fanns det tyvärr inte så mycket ork kvar, jag glömmer alltid nånting att äta hos hästarna och dippar totalt efter några timmar.
Men dom fick en snabb sväng med cykeln iaf och så fick dom äta lite gräs medans matten sträckte ut den onda ryggen en stund
 
 
Först ut var Stråla, barbacka på ridbanan, ett väldigt trevligt pass där maten kämpade för att komma ihåg sånt som ridfröken brukar påpeka. Det gick väl helt okej ändå faktiskt. Stråla kämpade på väl om än det var jobbigt. Svettig dam efteråt.
Vi red serpentiner i skritt och trav, "åttan" i skritt (öppna på 8-volt) mycket svårare i vänster varv. Samt tränade på små volter vilket är svårt för Stråla att hålla farten genom hela volten då hon verkligen måste jobba men det gick riktigt bra, inga tvärstopp.
 
Mattes fintös.
 
Jo, lite åkerbär åt jag, nom nom
Inte nog för att hålla energi hela tiden dock.
 
Sen var det Rinos tur, han tycker verkligen att det är aptråkigt att gå genom byn och färden mot skogen går som en snigel på fyllan. Lite smått tröttsamt faktiskt. Det går verkligen inte att sitta på långa tyglar för då hade vi troligtvis hamnat i närmsta trädgård och aldrig kommit därifrån.
Rino: "Det här är så trååååååkigt. Ååååh vad tråkigt. Kan vi inte gå hit? Eller stå still. Eller hit. Men kolla här borta är det nått spännande. Kan vi inte vända om. Eller stås till. Men gud så tråååååkigt. Nä nu svänger jag här. Ååååh vad tråkigt. Oh kolla skog! Woho!!"
 
Men han svarar mycket mycket bättre framåt nu än vad han gjort tidgare så snart kanske det går utan att orma fram. 
Så fort vi kommer in i skogen så blir det en helt annan häst, mycket mycket roligare. För båda. Han borde väl så småningom förstå att man måste gå den tråkiga vägen för att komma till det roliga. 
I skogen får man hejda honom lite istället för han blir så ivrig men har inte riktigt koll på sina ben över rötter och ojämnheter. 
Sötnöt.
Sen fick vi se kossorna för första gången. Första gången för Rino också vad jag vet.
Första gången jag sett honom bli spänd över nånting. Han var dock mest nyfiken och ville närmare me lite obehagliga var dom och han sökte mitt stöd raringen och när han fick det så slappnade han av.
Sen vart han så trött så jag fick nästan släpa honom hem. 
Både fysiskt och psykskt jobbigt för honom.
 
Fick hälsa en sväng på Leffe och Stråla över tråden och det var idel glada miner och Leffe hummade vänligt. 
Imorgon ska vi rida ut med Helena och Stråla för lite teambuilding.
 
Har ätit stuvade makaroner till middag och det var många många år sen och det var så gott så gott. Hade jag orkat resa mig så hade jag gått och ätit lite till.
0 kommentarer