Totalt kaos

Tänk vad ett ridpass kan påverka en så otroligt. Nu har jag gått och haft ångest för gårdagens pass ända sen, ja sen jag klev av hästen igår. Ett bra pass kan göra en hög på lycka länge länge medans ett dåligt kan ge ont i magen i evighet. 
Mayan var mer eller mindre galen igår. Det var 3 andra hästar på banan förutom hon och Stråla och då blev det total kortslutning i hennes hjärna då hon måste ha full koll på vad alla gör HELA tiden. Hon kastade med rumpan och tänkte kicka så fort nån red ens i närheten av henne, hon var halvt hysterisk så fort nån var i närheten av Stråla, hon försökte springa fram och attackera en ponny som galloperade mot henne men var säkert 20 meter bort.
Hon hoppade runt eller vägrade gå framåt. 
Ja fy fan vilket kaos och Stråla var inte bättre hon, hon backade i hundranitti och stod på bakbenen ungefär hela tiden.
 
Men det var ändå inte det som ger mig magknip utan att jag blev så arg. Tänk om jag bara hade kunnat hålla mig lugn iaf men inte då... Dumma dumma matte. 
Jag blir så frusterad på att hon ska bete sig så där, hade inte Stråla varit med så hade hon varit helt lugn, det är jag övertygad om, fasiken, hon har ju varit runt 25 hästar i Skellefteå och varit hur cool som helst. Hon har alltid varit vaktig om sina flockmedlemmar (inte bara Stråla) och är polisen med ett extremt kontrollbehov men nånstans så trodde jag väl inte att hon skulle bete sig så där. 
Å Stråla kan också sköta sig, det vet jag ju.
 
 
Själva hoppningen gick så där, en possitiv grej är iaf att jag verkar ha blivit av med hopprädslan helt. När jag väl fick Mayan framåt vilket var typ dödens då hon hade inte bara en handbroms i utan flera stycken. Det var att springa bort från Stråla som var det hopplösa och när hon väl gick framåt så gick det i någon udda kamelgång med kroppen åt ett håll och huvudet åt ett annat.
Suck.
Några fina galopper fick vi till och då gjorde hon även fina språng.
 
 
Om jag bara kunde släppa det där nu och gå vidare, Mayan har säkert inte grubblat på saken under natten och är säkert lika glad nästa gång vi ska rida. 
 
Ikväll tänkte jag dra Stråla till Råne för WE träning. Helt övertygad om att hon inte kommer härja runt som hon gjorde igår.
 
0 kommentarer