Lång utläggning om halt häst

Och såklart skulle jag inte sagt att Mayan är på gång för nu är hon halt. Gråt.
 
Fantastiskt härligt väder så jag bestämde mig för att ta en ridtur fast jag red igår, brukar ju helst inte rida henne flera dar i rad, tänkte passa på sista semesterdan och så.
Vi gav oss av och njöt av vädret och skogen, det var supermysigt. Skrittade jättelänge och gick i skogen och lyft på fötterna mitt där i skogen så hamnade vi ett stenskravel, jag tänkte där jag satt att jag hatar stenskravel. Att gå över stock och sten i skogen är superbra men blir det för stenigt, det är vet värsta jag vet-väldigt lätt att göra illa sig.
Men vi kom ut därifrån och nr vi kom upp på stigen igen skulle vi trava men hon kändes väldigt konstig ( fast travade glatt på ändå) och det var ett annat konstigt än att hon bara var stel som brukar men jag ville ändå tro att det bara var det. Vi skrittade vidare via gymnastikstigar så hon verkligen fick röra igenom kroppen (där vi även blev livrädda för en bärplockare och hoppade in i skogen. Eller ja, det var bara Mayan som blev rädd men jag fick åka med in i skogen) tog en kort galopp eftersom att hon då brukar lossna ännu bättre om det är stelhet, galoppen kändes fin men då vi saktade av till trav så tog hon några rena steg sen var hon tydligt halt.
Skit skit skit!
Klev av och kollade fötterna, tyvärr inget som fastnat i hovarna. Kände igenom benen noga men dom kändes som vanligt, väldigt fina faktiskt, inget konstigt alls. 
Så vi gick hem och grubblade på vad fan det kunde vara. 
Det kändes som att det var höger fram och när jag ledde henne så bad jag henne trava några steg och även då såg det ut som höger fram.
Kylde benen ordentligt när vi kom hem, allihopa för säkerhetskull, samt kletade på kylbalsam. Och då upptäckte jag att hon svällt lite runt höger fram kota. Det var faktiskt väldigt skönt för en hälta utan några som helst spår kändes fruktansvärt otäckt. 
Min teori är att hon vrickade sig där i stenskravlet eller att hon överanstrände sig alternativt vrickade sig igår då den snabba galopp svängen blev ganska ojämn och stenig innan vi hann sakta av. Men troligtvis så var det idag nånting hände eftersom att svullnaden kom först när vi kom hem och inget märktes tidigare. 
 
Var förbi nyss igen och hon är väldigt tydligt svullen runt kotan. Inte jätte, inte inte heller direkt varm.
Hoppas bara det är något som läker snabbt, Mayan behöver verkligen inte en konvalecens igen. Och helst utan veterinär då matten redan är nig fattig, vi avvaktar över helgen iaf om det inte blir akut sämre.
Ska åka dit på en stund och kyla mer.
 
Tappade helt lusten för att åka på WE träningen ikväll. Ska väl aktivera Stråla med nånting iaf, få se vad. 
1 kommentar
Ann

usch hoppas det inte blir långvarigt. <3

Svar: Ja verkligen.
Stjärnstrålar