Dagen efter

Ja... vad ska man säga. SD är tredje största parti. Jag har aldrig förr varit så engagerad i politik eller varit så upprörd över dito. Det var hetsiga diskutioner på fb igår och sen kunde jag bara inte sova.
Blinda människor. 
Sen att folk som jag trodde var vettiga och intelligenta sitter och försvarar sd och de som röstar på sd. Äh, det är inte okej.
Blah!
Hursom ny regering i alla fall, det känns underbart och så tyckte jag att Löfvens tal var väldigt bra och han lovade att dom inte kommer att sammarbeta med sd och pratade om ett solidariskt, antirasistiskt och feministiskt sverige. Det ger hopp för framtiden.
 
 
Mayans ben var mer svullet nu idag igen. Fast mer svullet är inte mycket svullet men mer än väldigt lite iaf. 
 
Åh vad tråkigt jag som är så ridsugen och vart så träningspeppad och så blir Mayan skadad och Stråla är stel och har problem med fötterna. 
 
2 kommentarer
Tiger

Ja, du. Vet vad du menar. :/ Folk glömmer lätt att SD härstammar från Vit Makt rörelsen och att de som extra bonus är homofoba antifeministier! Fattar väljarna att också detta kom med i "paketet"?? Att SD redan förespråkar antidemokratiska metoder som mediakontroll och motsätter sig extern granskning? Fascister.

Ja, jag ångrade nästan min röst på Miljöpartiet dagarna före valet, skulle ha lagt den på Fi just för vågmästarrollen. Här i Norge har det diskuterats om valet med, alla är rätt förfärade. Jag är glad att vi bytte regering, men orolig för regeringsbildningen och hur det ska bli ett stabilt och handlingskraftigt styre? Löven har en del att bevisa. Skulle kunna skriva spaltmeter här om humanetik, empati, rikt land, ej fungerande integration och framförallt om den kraftiga segregationen :/ (=negativt, oerhört viktigt att diskutera och finna lösningar!), om rädslor och alliansens skapade av klassamhället.

Ändå, lätt att glömma. Vi bor i ett jävligt bra land. Jävligt bra. Resten av Europa blir allt mera konservativ höger, men vi håller vår socialism som lösning.
Väljer att känna mig stolt över det.

Tiger, igen

Eller, JAG bor ju inte i det jävligt fina landet Sverige för tillfället. LOL.

Men jag ser in, utifrån, och jämför med andra. Sverige ÄR fantastiskt.