Kramkalas

Tänka sig, jag har nästan ingen träningsvärk alls! Whaaat? Jag kanske inte är så förslappad som jag tror, det är mest kondisen och fettet som är i vägen. Det känns lite lite i vaderna vilket beror på att jag kom på mig själv med att stå på tå när jag red lätt.
 
Idag har jag ridit min egen pärla. Fina fina häst, hon var på kramhumör idag, inget ovanligt men lite extra idag, la sitt huvud på min axel ibland och flera gånger så köa hon in huvudet i min famn så vi skulle kramas.
Gosehäst! <3
 
Sen tog vi en liten tur bort förbi badstranden, packade lite snö i början just och jag lämnade så klart hovkratsen hemma fast jag tänkte på det innan (stupid) så det blev väldigt spänt för Stråla. Ganska snart tog vi och travade igång och travade på i friskt tempo så till slut flög snöklimparna så hon fick slappna av. 
Vi jobbade lite i små upp och nerförsbackar, i skritt och trav i varierande tempo. Det känns att hon är väldigt oriden, lite stel och lite svårt att trampa på under sig så hon ormar iväg och försöker komma undan. 
Gjorde lite öppna och sluta också.
Jobbade fint emellanåt och på slutet när jag bad om lite mer samlad trav så började hon ladda för att bocka, det blev nog lite för jobbigt för ryggen där. Kände att hon blev lite upprörd och började ladda men när vi saktat av så skrittade hon lungt och gjorde även halt utan att trampa runt så det kändes bra. 
Skynda långsamt, bra ändå att hon säjer ifrån så vi vet ungefär vart vi kan spänna bågen.
Fin häst.
 
Vilken skillnad att sitta på en häst som rör ryggen, jag blev nästan sjösjuk på Stråla för att hon rör ryggen när hon går, inte så stora benrörelser men aktiv och rörlig rygg. Jämfört med kusen igår som rörde benen en massa men inte ryggen.
Intressant.
 
Mayan smet ut idag igen. Attans bustant! Hi hi
Sen fick hon stå i hagen en stund, eller stund 5 timmar blev det och det räckte nog, tror hon ville in och vila.
 
Och så vackra Lilleman
 
3 kommentarer
Ann

å myys. Och fluffplutten! :)

Johanna

Är nog tyvärr många ridskolehästar som skulle behöva bättre utrusntning samt få lite massage/equiterapi emellanåt....

Marie

Huvva trist att läsa om mayan som inte fått vara kry, hoppas att hon snart är pinfrisk! Mysigt med Strålan, min Stinta är också en krambjörn av rang :)