Jag har problem

Ja seriöst. Jag har allvarliga problem. 
Jag får panik över att det är jättegrisigt i ligghallen när det ser ut så här
Då bara måste jag ägna typ en timme till att sila allt från minsta lilla bajsmolekyl, skotta ut det spån jag anser vara sunkigt, lyfta undan allt löst spån och kalka under, fylla på med nytt ljust rent fräsch spån och blanda upp det med det gamla så det blir fint och fluffigt. 
Det ägnar jag mig åt minst en gång i veckan.
 
Kanske inte konstigt att det skar sig av att dela ligghall/vindskydd med folk som inte brydde sig ifall det var jättegrisigt (på riktigt) eller knappt nå spån alls.
Jag anser det vara våran (människornas) förbannade skyldighet att se till att dom (hästarna) har torrt rent och fräscht att ligga i. 
 
När jag jobbade i travstall för länge sen så sa travtränaren att "det ska vara så rent så jag kan gå och lägga mig där om jag vill" och så är det. Fast det är ta mig tusan renare i hästarnas säng än i min egen 
 
Fast jag anser ju att det rent allmänt är våran förbannade skyldighet att göra allt vi kan för att hästarna ska ha det gott och att hoppa över enkla saker som kan förbättra deras liv för att man inte ids det är inte okej.
Mm, jag är lite bitter, det blev så himla tokigt. Att nån man trodde så gott om runt i kring djurens väl och ve visade sig vara helt bak och fram. Det kommer bli svårt att släppa. 
Att inte ge dom längre tuggtid med hjälp av halm för att man inte ids åka och hämta det. Så hästarna istället får stå med tom mage ca 20 timmar om dygnet.
Sen fattar jag ju att alla inte är lika knäppa som jag och gör som ovan eller grejjar med hästarna i snitt 6 timmar om dan. 
 
 
Alltså. Hur knäpp är inte jag då? Jag börjar rida på ridskola för att hålla mig från att skaffa en sjätte häst. För att jag bara har en att rida för tillfället. Men ändå fyra som ska skötas om. Varav en som kräver sjukt mycket omvårdnad.
Knäppgök!
Det är väl inte så konstigt att det skär sig med en sån som mig heller. 
0 kommentarer