Dålig vana

En annan reflektion angående ridskolan var att hästarna verkade väldigt harmoniska, nyfikna och sugna på en liten pratstund när man gick förbi och dom flesta såg rätt okej ut i kropparna också. Finns nog en hel del att önska gällande sadlar men det var inte lika fruktansvärt illa som det är på LRK. Där gick jag genom stallet en gång för inte så länge sen och en sadlad ponny står i en spilta och sadeln lättar flera cm ovanför hästens rygg baktill. I stillastående. Fy fan, hur kan man inte se hur illa det är? Vad ska det göra i den stackars ponnynsrygg när det dessutom sitter nån uppepå..
För att inte tala om ryggarna och humöret på alla stackars hästar på LRK.
Tvi!!
 
Min egna stackars häst och jag packade oss iväg till kliniken. Idag i gen. Det börjar bli en vana det här med veterinärbesök på tisdagar, är det inte distriktarna så är det kliniken...
Hursom helst då ja. Hon var ju svinhalt, faktiskt redan i helgen och så även igår. Höger fram, hon ville helst inte röra sig alls utan jag fick ibland nästan tvinga henne att röra sig om hon var i vägen och hoppade nästan på 3 ben.
Hovböld trodde jag. Hovböld trodde veterinären. 
Så åkte vi då iväg till kliniken och när vi kommer fram så är hästfan nästan ohalt?!?! 
Jaha sa dom, det där ser ju bra ut. Eh jo sa jag, det såg värre ut förut... Eh..
Nå dom klämde och grävde och röntgade utan att hitta nånting. Ingen skillnad alls på hovbenet heller och sulan var stark och fin och hon reagerade inte när dom klämde med visitertången. Senast igår så reagerade hon när jag slog lite under foten på henne.
Men alltså va? 
Ja det var lite konstigt sa dom och satte på henne tofflor.
Men då blev hon nöjd. Oj vad skönt det var att få tofflor på fotarna. Gosigt värre liksom. Mycket glad tant häst.
 
Vi fick även svaret på cushingsprovet. En frisk häst ska ligga på under 7. Mayan låg på 260. 
Så jo. Där har vi nog svaret till fången. Förhoppningsvis får hon sin Cuschingsmedicin imorgon och om några veckor så ska hon vara som en ny häst. 
 
 
Jag hade tänkt jag skulle rida Stråla idag men tappade sugen av det gråa skitvädret och att det snart är kolsvart skitmörker ute. Får se hur jag gör men jag blev så jäkla trött av den här resan också och ikväll är det yoga. Tar nog ut dom en sväng iaf men kanske sparar ridningen till imorgon.
 
2 kommentarer
Johanna

För 1-2 veckor sedan jag såg att en forskare önskade komma i kontakt med Cushinghästar för studier.

Ann

På ett sätt är jag glad att jag inte kunde sånt där när jag red på LRK. Hade alltid kul där men hade nog inte vart samma om jag haft den kunskap jag har idag..

Svar: Jo, allt var som mycket lättare när man var lyckligt ovetande.
Stjärnstrålar