Ridning

Idag tog jag mig till slut ut på tur med Stråla, samma som sist, promenad 20 min red 25 och så prom 15.
Jag bestämde mig för att sluta bråka med sadelskrället och försöka jobba med den istället för emot den, å då får man prioritera. Jag kom fram till att det är värre att underskänklarna flaxar än att knäna pekar rakt ut så knäna har fått stå precis rakt ut. Inte speciellt snyggt men det gick att komma till ridning betydligt bättre iaf. 
Så får det bli då. Hellre ett rätt än två fel kan man säja också.
Travade på en del, gjorde lite öppnor, skänkelvikningar samt serpentiner men galoppera vågade jag inte. Varför jag nu inte kan sluta tramsa men jag är mest rädd för att det ska bli fel, inte så mycket för att hon ska bocka som för att det ska bli missförstånd och strul igen.
Jag har funderat lite på varför jag inte känner mig speciellt intresserad av att rida Stråla, det är bara Mayan det riktigt suger efter, och det är väl just det att jag inte kan släppa oron för att det ska bli fel eller för att jag ska göra henne "illa". Jag är rädd att jag är så kass på att rida så att hon ska få ont igen.
Jag måste komma över det där på nått sätt.
 
Snart snart får jag sitta upp på Mayan igen. Lördag är planen. På fredag kommer hovslagaren och då tänkte jag ta ut henne på cykeltur och sen är tanken att rida både lördag och söndag faktiskt. Vi går ut hårt. Fast det blir ju såklart inga hårda pass. En sväng i skogen på lördag tror jag och På söndag ska vi gå och bada tillsammans med Stråla och Helena om vädret bjuder på sol.
 
 
0 kommentarer