Honungsplattor <3

Varför har jag inte kommit på honungsplattor förut? Snacka om att dom gör sitt jobb. Jag andas ut lite försiktigt och känner lite hopp om att såret från helvetet ska läka. Om än nervös för måndagen. Jag får Lena med mig till veterinären, det känns gott. Hon har blivit min ständige veternär följeslagare. Det är altid skönt att ha nångon med sig vid såna tillfällen.
Honungsplattor heter egentligen Duoderm och ser ut så här:
Så sätter man det bara mot såret, värmer lite med handen och sen sitter det som en andra hud tills den har gjort sitt jobb och lossnar då kan man sätta på en ny. Jag sätter även ett varv med självhäftande bandage bara för att det ska sitta lite bättre när det är så långt ner.
Har ju använt dessa honungsplattor massor i jobbet, så jag får väl vara lite glad att jag alls kom på att de faktiskt finns för dom ligger ofta undanstoppade på apoteken så man får fråga efter dom.
Kanonbra grejer iaf.
 
Idag var första dagen då Mayan gav mig benet och slappnade av i det, annars har varje pyssel med såret varit en halv brottningsmatch och när hon haft veterinärens variant på bandage så har det varit en full brottningsmatsch då hon inte alls velat att jag ska peta där.
Vet inte om det är duodermen jag ska tacka men jag tror det, det vart så tydlig skillnad.
 
Det har varit en riktigt härlig dag idag, äntligen lite värme och det grönskar så det knakar. Har tagit Strålan och Mayan på en cykeltur, bara skritt men dom var rysligt pigga båda två.
Som sagt så är jag iaf glad att Mayan ändå får röra på sig så hon får hålla igång kroppen. 
 
Imorgon åker jag till piteå för att jobba på hunduställning så även söndag så jag hoppas på bra väder. har tack och lov inte så många hundar imorgon så det ska vara ganska snabbt avklarat hoppas jag. Bara 39 st och det vanliga brukar vara runt 80. På söndag är det något fler, 70 tror jag. 
Helena kommer både lördag och söndag, imorgon ska hon bara pyssla om dom och kanske ta ut nån på promenad och sen på söndag ska hon rida Stråla. Vilken pärla va! Komma ut hit bara för att pyssla. Helt frivilligt.
Hon var ut och red/skrittade Stråla i förrgår och Strålan hade haft lite myror i mössan men det hade gått fint.
 
 
0 kommentarer