Halsfluss

Det var ingen halsböld iaf, puh! Men halsfluss, läkaren tyckte det var konstigt att det kommit så snabbt, jag hade ju lite ont i halsen på lördag och sen pang bara. Nåja, jag fick en påse med medicin med mig hem. Bla smärtstillande i suppar, gud så underbart när det lättar det värsta. Det var ännu värre i halsen idag, rakblad ja. Man är aldrig så medveten om hur mycket saliv man producerar när man inte kan svälja ner den.
Order om att ligga och ta det lungt i några dagar/en vecka (och det kan ju vara rätt bra att ha order om det annars tycker jag snart att jag är pigg nog att motionera hästar.) och att försöka få i min näring, jag fattar ju också att det inte är så bra att leva på några dl vatten, så jag har köpt en massa olika flytande varianter, drickyogurt gick inte, satan vad det sved, men ungefär en dl vanlig yogurt gick ner tack vare suppen. 
Konstigt nog har jag inte varit hungrig, en snabbis igår bara, sen ingenting. 
Glömde köpa isglass, det grämer mig, det hade jag velat ha. Kallt och gott.
 
Har fått klappa Stråla lite på mulen iaf, gotösen, hon var den enda som ides bry sig om att hälsa, dom andra ville bara ha mat.
 
Det är även tur att Ebba inte är speciellt komplicerad, vi kör med teckenspråk och det går bara fint. hon ligger mest och myser med matte.
 
Det här är väldigt intressant
3 kommentarer
Ann

När jag hade halsfluss nyss fick jag bara i mig varm soppa varma koppen nyponsoppa etc + mackor med ost. Däremot inte typ te konstigt nog. Hoppas det blir bättre snart, bra att du fått medicin!

Svar: Det mesta jag försöker få i mig svider som fan. Inget varmt går, kallt ska det vara.
Stjärnstrålar

Tiger

Halsfluss är ett jävla otyg alltså. Kommer fort med, även om det kom väldigt snabbt för dig.
Kommer ihåg att jag hade det gång på gång då jag var yngre. UGH.
Mycket glad att du kollade upp (vet hur långt det ska gå innan du åker in...) och VÄLDIGT skönt att det inte var halsböld!

Dubbelsidig halsböld kan bli farlig då det i värsta kris kan täppa till luftvägarna.
En kollega fick det i höstas och hen fick åka in varje dag för att tömma dem och klarade sig precis från att bli inlagd. Men penicillin gjorde susen och hen var i fin form efter ca 2 veckor. :)

Ta det lugnt nu å låt kroppen jobba sig igenom detta.

Av ren nyfikenhet; vilken app använder du som kaloriräknare?

Svar: Jo jag låg ett bra tag och funderade, nästan så att jag inte åkte men den smärta i halsen ... Nej.Åh, fy varje dag! Gud så hemskt.

My fittnes pal heter den. Jag är väldigt nöjd. Jag var ju med i viktklubb först ett tag men den är jag inte nöjd med.
Stjärnstrålar

Lena

Usch va trist med halsfluss! Hur mår Ebba? Jag har för mig att jag läst eller hört att det kan smitta mellan hund o människa, eller om det var så att hundar kan vara bärare o smitta människor även om de inte blir sjuka själva. Krya på dig! Kram Lena

Svar: Men fy! Vad säjer du!! Nej men hon är då pigg som aldrig förr iaf. Jag tänkte faktiskt på det när jag var och pussa hästarna idag, tur att det inte smittar mellan människa å djur, men då kanske det gör det?
Stjärnstrålar