En nästan gratis häst

Herregud vad det stormar, det är rent svårt att ta sig fram för att vinden tar i så förbenat.
Men solen har varit framme igen så det gör ingenting.
Red en sväng på Mayan som trots stormen gick och lunkade på långa tyglar, genom byn där folk höll på med maskiner och saker fladdrade, mötte en skoter som tydligen hade bråttom nånstans för den hade inte tid att sakta ner, lyfte inte ett ögonbryn, gick genom skogen och det flög kvistar i huvudet på henne, hon kunde inte brytt sig mindre. 
Hon var tom lite seg och gick och tyckte att det var då fasligt jobbigt att behöva trava.
Men så vände vi hem och då var det som att nån hade stoppat raketbränsle i röven på henne,då plötsligt så gick det inte att skritta och allt blev dödligt farligt. 
Då blev jag sur.
Så jävla roligt är det väl inte att stå i hagen och glo. Hästkräk. Jag vet att hon ska hem till flocken, tant med extremt kontrollbehov men nej, jag avskyr det där beteendet. Så hon fick gå lite fram och tillbaka och gå in i skogen och plumsa och så tog vi en extra sväng och plumsade över en äng också, bara för att.
Tant är väldigt korthårig efter att jag gick lös med saxen på henne häromdan. Till slut gick det inte att jämna till eländet nå mer för då skulle hon inte haft nått kvar alls.
Blött var det ja. Mayan är lite skeptisk, "vi ska väl inte gå i det där va".
Det är tur hon är söt
annars hade hon nästan varit gratis idag.
 
Efter Mayan tog jag en promenad med Ebba, Stråla och Skorpan, en fördel med värmen, Skorpan kan följa med utan att slå ihjäl sig.
Även där hittade vi vatten längs vägen (och över vägen) "skitkul" sa Stråla och tänkte hoppa i och bada.
Hon fick nöja sig med att plaska lite med framben och näsa.
Sötnötter
 
En annan sötnöt
Pussmulen.
 
Gud vad jag älskar soliga vårdagar, att bara hänga i hagen med hästarna. Det är bästa tiden. 
 
0 kommentarer