En lång och nästan perfekt dag

Ho ho vad vi har busat idag jag och Mayan. 
Ganska roligt hur hela min sinnes stämning förändras så fort jag sitter upp på henne, jag kom på mig själv med att sitta och le redan från början. Det roliga är ju att även hennes sinnes stämning alltid förändras så fort jag kommer upp på ryggen också, (jag vet att jag sagt det förr men det är så roligt) från att gå och se ut som sju svåra år och släpa benen efter sig till att öronen far fram och steget blir spänstigare. 
Fina tant före ridtur. Det är en Back on Track padd under sadeln.
 
Idag var det massor av snöslungor ute vilka var ganska intressanta men inte farliga. Sen red vi genom skogen och hade tur att det var oplogat så vi fick plumsa lite iaf 
Sen for vi Staffansrundan och efter bortrevägen så att säja släppte jag tant som blev helt till sig av lycka som fick springa fort som vinden. Så jävla roligt! Sen var hon taggad som sjutton och blev rädd för Windfee och sen drog vi över ängen och genom skogen i en underbart härlig, väldigt snabb trav varvat med lite skojjig galopp och matte bara satt och skrattade. Oj vad roligt det var.
 
Det var två väldigt svettiga och glada dressyrtanter som promenerade hem.
 
Så skönt att komma ut och rulla sig i snön efteråt
 
Sen var Stråla tvungen att lägga en rutten sardin på stämningen genom att tugga sönder Mayans pannband
Där svor jag många långa fula ramsor åt hästkräket.
 
 
Sen fick Mayan lufta sig naken medans jag smorde träns och sadel + sadelgjord å så. Sen drog jag på henne halsfleecen och gav en massa hö medans jag tog ut marodörhästen och Skorpan en sväng. 
Först en kort promenad sen gick vi och grejade lite på våran hemma bana, gud så perfekt det är att ha den plätten att vara på.
Det var lite snö att plumsa i så vi var bara 10 minuter där, försökte oss på lite övergångar skritt trav men Stråla hade lite svårt att förstå att hon inte skulle gasa järnet. 
 
Sen gjorde vi lite lyfta på benet träning och nu lyfter hon typ alla benen benen samtidigt utan att vänta på att jag petat på henne i sin iver att göra rätt. "Visst var det så här jag skulle göra? Är jag duktig nu? Får jag en godis nu? Va va va?" 
Så nu gäller det att hon ska förstå att jag vill be henne om vilket ben först innan det blir en godbit.
Söta skithäst.
 
Sen var Leffe och Mayan på rymmen en sväng. Leffe av alla människor!! Och sprang runt gården och härjade. Då var jag så trött och hungrig att jag inte riktigt kunde se humorn i det hela.
 
Har även hunnit vara till råne för att hämta djävulsklo på älvdalens hundhälsa.
 
En typ perfekt lördag. Nu ska jag äta godis och se film resten av dan.
 
 
 
 
(Gud vilken tur att jag varken har tänkt ha en stor blogg eller bli nån slags författare som jag skriver. Bah)
2 kommentarer
Johanna

Haha :P

Låter som en riktigt härlig tur.

Therese

Låter som en härlig tur. Blir sugen på en sån själv :) men snart så får jag och Turbo hitta på nått. Synd på pannbandet :(