Ponnyridning

Igår var det ju ridskola igen och det var roligt den här gången också.
Denna gång fick jag rida en ponny. Jag tror dock att den iså fall var absolut maxad, den kändes inte som en ponny. Kallblodsliknande och en av dom som jag tyckt varit väldigt fin när jag gått förbi. Det visade sig att även denna var ett stort charmtroll. Mysig, social och go. 
Jag hade fått höra att han hatade sadel och att han verkligen ogillade att bli borstad. Tja, han började med att vifta lite med bakbenen när jag skulle borsta men jag brydde mig inte och bara borstade på med den lediga handen mot hästkroppen hela tiden. Han slutade väldigt snart att vifta med benen.
När jag kom med sadeln så visade jag honom sadeln först så han fick titta och lukta (som jag oftast gör med mina egna hästar) och han bet lite i sadelgjorden, sen var det också bra. 
Den här kusen var lite mer vad jag hade väntat mig av ridskolehästarna men ändå långt i från. han började med att vara väldigt stum i munnen och slita i tyglarna samt att gå åt ett helt annat håll än det jag ville och jag fick övertala honom en del för att han skulle springa. Men innan lektionen var slut så var han mjuk och lyhörd och vi kom väldigt bra överens.
Fin ponny.
Han hade ett steg som är mer likt det jag är van och en bättre sadel än den andra så jag behövde inte kämpa i motvind.
 
Vi hade ytterligare en annan ridlärare då den ordinarie var sjuk och jag fick väldigt bra beröm, ridlärarna tar sig tid med varje elev vid avskrittngen och ger feedback, det är väldigt bra. Hon tyckte jag hade en bra och stadig sits och tyckte att jag red väldigt bra.
Eh, jaha tycker du det. Okej. Jaha. Tack då.
 
Jag antar att allt är relativt och det beror på vad man jämför med förstås men visst är det roligt att höra.
Jag får en kick av den här ridskoleridningen och en självförtoende boost. jag kanske är rätt okej med hästar ändå, jag förstår dom, kan umgås med dom och rider inte helt uruselt.
 
Jag är även den enda som ylar BRAAAA lite då och då. Det har verkat uppskattats av både pojkarna jag fått rida.
Oh! Vad jag ser fram emot nästa söndag. Om jag har lite tur så har jag Therese här då också.
 
3 kommentarer
Johanna

Ja märkligt är det att folk inte kan uttrycka sig verbalt när de är nöjda med hästen eller när hästen gjort något bra....är det för att de känner att de aldrig är nöjda?

Svar: Har du låst bloggen?Nej en del blir säkert aldrig nöjd. En del fattar säkert inte att beröm är bra och en del skulle jag tro tycker att det är "pinsamt". Som med hundar, man måste ju våga använda kroppsspråk och rösten och våga peppa.
Stjärnstrålar

Therese

Jag hade absolut tänkt komma om du känner att du orkar med besök då du verkar så trött? Ja är väl inte då jobbig att umgås med men, det kan ju bli jobbigt om du är trötter? ;)

Svar: Jo jag är ju snortrött men ledig i 2 dar innan du dyker upp så jag ska hunnit sova lite. Annars är det ju ändå inte så mycket att göra när häst är skadad å så så. Tråkigt å va här kanske.
Stjärnstrålar

Therese

Det är ju bra att du hinner sova lite innan jag kommer då ;-)
Visst är det kul när vi kan göra saker med hästarna men det är inte det viktigaste, jag kommer ju för att få träffa dig och umgås med dig och det är aldrig tråkig. :-)